Az áldásos mustármag
Minden, amit még tudnod kell a mustármagról, és az egészségre kifejtett hatásairól!
A mustárt, mint fűszert, vagy gyógyszert már az ókori görögök és rómaiak is alkalmazták, vizelethajtóként, gyomorbántalmakra, epe, májbántalmak kezelésére használták. Manapság majdnem minden konyhában található ez az egyik legáltalánosabb ételízesítő, a mustár. A mustármagnak a zsírbontásban és a megfelelő emésztésben van nagy szerepe. További kedvező hatásai közé tartozik, hogy a benne lévő sok A-vitamin védi a bőrt a káros napsugárzás ellen. A haj és a köröm is egészségesebbé, erősebbé válik tőle. A porrá tört mustármagból készített pép borogatásként használható, ami a reumás panaszokra gyógyír. A mustármagnak magas a szelénium és tripofán tartalma ami az étvágy csökkentéséhez vezet. A mustármag amellett, hogy tökéletesen beindítja a zsírégetést és méregtelenít, tartalmaz foszfort a csontok és a fogak építéséhez, kalciumot az izomösszehúzódás támogatásához, magnéziumot az immunrendszer erősítéséhez, és vasat az energianyeréshez.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez