Túlélési technikák járvány idején! Jövőtervezés beszélgetések - Klausz Melinda
„Hogyha folyamatosan tanulunk, akkor idővel rálelhetünk akár a Szent Grálra!”
olvass tovább„Hogyha folyamatosan tanulunk, akkor idővel rálelhetünk akár a Szent Grálra!”
olvass továbbAmikor valaki diétára, vagy egyszerűen csak egészségesebb életmódra adja a fejét, akkor nagy valószínűséggel fog jó pár dolgot hiányolni a korábbi étrendjéből. Különösen nehéz lehet elszakadni a bevált reggelizési szokásainktól, és amennyiben tudatosabban szeretnénk táplálkozni, sajnos mindenképpen búcsút kell mondanunk a cukorral teli gabonapelyheknek. Azonban erre is van megoldás, könnyedén készíthetünk pár hozzávalóból tápláló és egészséges fahéjas zabmüzlit.
olvass továbbA különleges porrá zúzott japán zöld tea jó pár éve örvend töretlen népszerűségnek örvend, és bizony nem csak a latténkat varázsolhatjuk mennyei finommá vele, hanem például ennek a csodás crepe cake-nek a megbolondításához is használhatjuk. Így könnyedén készíthetünk egy olyan desszertet, ami biztosan népszerű lesz, ráadásul azért sem kell aggódnunk, hogy esetleg túlságosan átlagos vagy unalmas lenne.
olvass továbbA tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.
olvass továbbEz a recept leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a hagyományos magyar konyhát, azonban nem bánják, ha van benne egy kis csavar. Ennek az ételnek a kulcsa a tejszín, amiből ugyan nem kell sokat felhasználnunk, mégis teljesen megváltoztatja az egyszerű paprikás csirkéről alkotott eddigi képünket.
olvass továbbHa szeretnénk felidézni a tavaszt, a nyarat, a kellemes időt és a felhőtlen mindennapokat, akkor jó ötlet lehet egy olyan receptet választani, amihez epret kell használnunk, hiszen ennek köszönhetően könnyedén a hamarosan érkező évszakokban érezhetjük magunkat. Bár az eperszezon sajnos még várat magára, nyugodtan használhatunk fagyasztott epret, vagy konzervet is az eperhab elkészítéséhez, tavasszal pedig ismét elővehetjük a receptet, melynek köszönhetően egy egészen ínycsiklandó süteményt fogunk készíteni.
olvass továbbMivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.
olvass továbbA tiramisu az egyik legkedveltebb olasz desszert, amiért nem csak a kávéimádók rajonganak. Azonban még ennek a tökéletes finomságnak az ízélményét is lehet fokozni, ha egy kis eperrel bolondítjuk meg. Nem lesz szükségük túl sok plusz hozzávalóra az eredeti recepthez képest, azonban egészen biztos, hogy így is nagyon kellemes meglepetést fogunk vele okozni annak, akinek elkészítjük!
olvass továbbAz elpocsékolt tehetség olyan, akár a halál. Curtis itt ül velem szemben a PUBLiCUMBAN. Nagyon régóta ismerjük egymást. Nem tudok nem elfogultan nézni rá. Aki ismer, tudja, csak és kizárólag a saját szememnek hiszek. Két hatalmas bécsi szelet után belevágunk. Szembenézünk mindennel. A múlttal, a jelennel, és a jövővel. Mert van olyan, hogy hegy a heggyel.
olvass továbbNagy Alexandra bajnok. Tudja mit jelent a siker. Tudja mit jelent a munka. Tudja mit jelent az alázat. Az Egyetem Étteremben ültünk le beszélgetni.
olvass továbbAz Egyetem Étterem a Válogatott Szurkolóinak szóló akciója után ezúttal a Bajnokokat vette célba! Aki bármilyen aranyéremmel rendelkezik nemtől, kortól, sportágtól függetlenül, kedvezményes, 1690 forintos áron veheti igénybe az ’All You Can Itt” névre hallgató, 5 fogásból álló menüt.
olvass továbbAz ember nem minden nap készít interjút a saját testvérével. A Makkheteseben mégis összejött ez a történelmi, de mindenképpen család-történeti találkozás.
olvass továbbRuskó Róberttel, a BOLS Mixer Akadémia tanárával, a PUBLiCUM bartenderével beszélgettünk.
olvass továbbMörk Leonóra legújabb könyve a tőle megszokott módon időutazóvá teszi az olvasót, és természetesen a romantikus és a krimiszál sem maradhat el.
olvass továbbEzúttal egy fáradhatatlan, zeneszerető ember volt a vendégem, aki a magyar smooth jazz előadók útját szinte az első lépésektől segíti, hol fellépésekkel, hol egy új klub megnyitásával, hol egy fesztivál megszervezésével.
olvass továbbAhogyan azt a kedves közönség már megszokhatta, áprilisban is lüktetnek a legendás belvárosi zenés étterem falai!
olvass továbbA brunch, tulajdonképpen egy késői reggeli, ami már-már ebédként is felfogható, egyrészt azért, mert ebédidőben történik, másrészt pedig mert hasonlóan bőséges. Ezen feltételek mellett egészen kézenfekvőnek tűnik, ha vasárnapra időzítjük, egyrészt, mert akkor lesz időnk szombaton előkészülni, másrészt pedig ez a hétnek az a napja, amikor mindent -így az étkezést is- egy kicsit kényelmesebben csinálhatunk. A lista tartalmazza a legínycsiklandóbb és egyben legnépszerűbb brunch fogásokat, így ha ezek közül készítjük el valamelyiket, akkor egészen biztosan sikert fogunk aratni.
olvass továbbA Cézár saláta talán a legkedveltebb a saláták körében, és ezerféleképpen el lehet készíteni. Ezúttal Angela Nilsen egészségesebb és finomabb verziója kerül bemutatásra.
olvass tovább