Új gasztro- és zenei élmény a városban – bemutatkozott a Trattoria Al Ponte és az Al Ponte Music Pub
Csodálatos panoráma, egy cseppnyi Itália a Szabadság híd pesti oldalán, mediterrán hangulat, és az a bizonyos, utánozhatatlan olasz konyha.
2025. november 6-án került sor a Trattoria Al Ponte sajtóebédjére, amely során Repits Zoltán üzletvezető tájékoztatta a meghívott vendégeket az étterem filozófiájáról, a gondosan felépített koncepcióról, valamint a legfontosabb jövőbeli tervekről.
Megtudhattuk, hogy augusztus 8-án nyitottak, az első komolyabb megmérettetés augusztus 20-án várt rájuk, amelyet a gyorsan összeszokott csapatnak köszönhetően remekül megoldottak.
Minden posztra remek munkatársakat igazoltak, érdemes kiemelni a névsorból Antalics Barnabás séfet, valamint Králik Zsolt üzletvezető-helyettest.
Az étterem filozófiáját Antalics Barnabás fogalmazta meg a legpontosabban, miszerint ő úgy készíti az ételeket, mintha az Édesanyjának főzne. Ez a gondos hozzáállás a személyzet minden tagjára jellemző, így tökéletesen megvalósítható a rendkívül gyors és figyelmes kiszolgálás, amelyet a visszatérő vendégek egyöntetűen kiemeltek.
A klasszikus olasz ízek mellett természetesen magyaros fogások is találhatóak az étlapon, valamint fontos megemlíteni a hely specialitását, amelynek ősét eredetileg az ókori Rómában fogyasztották. Az egykori lepénykenyér, vagyis a Pinsa a pizza elődjének tekinthető, a ma ismert Pinsa Romana pedig ennek a hagyománynak a modern újraértelmezése. 72 órán át kelesztett, kevesebb élesztőt tartalmazó tészta, könnyedebb, a klasszikus pizzához képest könnyebben emészthető, egészségesebb alternatíva.
Az étteremben található Moretti Forni Neapolis kemence a világ legerősebb elektromos sütője, amelyet a Moretti gyár kifejezetten az igazi nápolyi pizza készítésére tervezett. 475 °C fokon 90 másodperc alatt készül el benne egy pizza. Egyszerre kilenc pizza elkészítésére alkalmas, valamint nem utolsó sorban, rendkívüli nagy mérete miatt külön látványosságként is funkcionál.
Az étteremben nyitás óta szerdától szombatig szól az élőzene, valamint november 8-án az alagsorban megnyílik az Al Ponte Music Pub, ahol a jövőben alkalomszerűen szeretettel várják a szívből jövő és szívhez szóló muzsika szerelmeseit. Tavasztól pedig a tervek szerint az Al Ponte Terrace-al is bővülnek, így valódi gasztro- és zenei élménykomplexum alakul ki a Duna partján.
A sajtóebéd alkalmával a meghívott vendégek ízelítőt kaptak a Trattoria Al Ponte mediterrán ízvilágából, így megkóstolhatták többek között a Toszkán paradicsomlevest, a Borjú saltimbocca-t, és természetesen nem maradhatott el a Tiramisu sem.
A hangulatról az Al Ponte Music Pub jövőbeni fellépői gondoskodtak, így sorrendben először ifj. Szász Ferenc mediterrán és latin dallamai szóltak, ezt követte Sándor Évi és Bokros László közös minikoncertje, végül pedig Szász Ferenc csodálatos gitárjátéka zárta a sajtótájékoztatót.
Az étterem címe: 1056 Budapest Belgrád Rakpart1.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez