Kulcsszó keresés /


5 nosztalgikus fekete-fehér film karácsonyra

A karácsony a szeretteinkről és a velük töltött időről kell, hogy szóljon, függetlenül attól, hogy ebbe a családunk vagy a barátaink tartoznak bele. Ezt az időt tölthetjük közös főzéssel és sütéssel, a lakás dekorálásával, az ünnepi asztal megterítésével, a karácsonyfa felállításával, ajándékozással, nagy beszélgetésekkel, és természetesen közös filmnézéssel is. Ha esetleg már egy kicsit ráuntunk a szokásos karácsonyi filmekre, akkor jó ötlet lehet, ha valamilyen nosztalgikus, hangulatos, klasszikus fekete-fehér filmet választunk.

olvass tovább

Indiai vajas csirke recept

  • 2023. november 10.

A vajas csirke világszerte az egyik legnépszerűbb indiai étel. Titka a hosszú és türelmes főzési időben és a különleges fűszerkombinációban rejlik. Somanat, az Indigo Express séfje most veled is megosztja tökéletes indiai vajas csirke receptjét, ami alapján otthon is elkészítheted ezt a sokak által kedvelt ételt.

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Ha jó választási lehetőségeid vannak, akkor jó döntéseket fogsz hozni!

  • 2021. december 18.

Amint meglátok egy cikket az egészséges táplálkozás, a testmozgás, az életmódváltás, a nagy kijelentések, fogadalmak, elhatározások témakörében én már tovább is görgetek. Szerintem sokan unjuk már ezeket a megmondó írásokat. Ennek függvényében talán ellentmondásos lesz a téma, de ez a cikk a gyümölcsökről fog szólni. Mert egészen apró dolgokkal tudjuk a világunkat, az életünket és a környezetünket jobbá, akár egészségesebbé tenni. A friss vagy akár a fagyasztott gyümölcs nagyszerű választás reggelire, uzsonnára vagy desszertre, hiszen édes, és főzés, recept vagy extra rákészülés nélkül is fogyasztható.

olvass tovább

Az utolsó szamuráj - Honda HR-V 1.5 Turbo Sport CVT

Mélységesen tisztelem a japánokat. Ennek oka, hogy folyamatosan, időt nem kímélve törekednek a tökéletesség elérésére. Gondoljunk csak egy sushi szakácsra, aki éveken keresztül csak a rizsfőzés művészetét gyakorolja, vagy a szamurájokra, akik éveken keresztül voltak képesek a kard, hüvelyből való kivételét ismételni, hogy az tökéletes legyen. Mit jelent számunkra ez a tradíció? A fantasztikus autókat.

olvass tovább

Intimitás Gourmet - Vagyis Étel és szex!

Riport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!

olvass tovább

Mennyei mandulás finomságok

  • 2016. november 30.

A mandulaliszt azon kívül, hogy rendkívül egészséges, friss, egyedi ízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Megosztunk veletek négy receptet, mely mandulalisztből készül és a Mi kedvenceink. Aki próbálta már, az tudja, hogy miért imádjuk ezt az alapanyagot, aki még nem, annak ideje kísérleteznie!

olvass tovább

Tofu vacsorára

  • 2016. szeptember 30.

Imádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.

olvass tovább

Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább