Kulcsszó keresés /


Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled?

  • 2022. szeptember 23.

Az ősszel együtt beköszöntött a hűvösebb időjárás, a náthával, megfázással járó betegségek időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a megfelelő napi vitamin- és ásványianyag-bevitelre, hiszen szervezetünk, immunrendszerünk így időben fel tud készülni a még hidegebb télre. Gyümölcsöket, zöldségeket inkább nyáron eszünk nagyobb mennyiségben, pedig a hideg időszakban is bőségesen kellene belőlük fogyasztanunk, mikor a megfázás és az influenza is gyakoribb.

olvass tovább

Ha jó választási lehetőségeid vannak, akkor jó döntéseket fogsz hozni!

  • 2021. december 18.

Amint meglátok egy cikket az egészséges táplálkozás, a testmozgás, az életmódváltás, a nagy kijelentések, fogadalmak, elhatározások témakörében én már tovább is görgetek. Szerintem sokan unjuk már ezeket a megmondó írásokat. Ennek függvényében talán ellentmondásos lesz a téma, de ez a cikk a gyümölcsökről fog szólni. Mert egészen apró dolgokkal tudjuk a világunkat, az életünket és a környezetünket jobbá, akár egészségesebbé tenni. A friss vagy akár a fagyasztott gyümölcs nagyszerű választás reggelire, uzsonnára vagy desszertre, hiszen édes, és főzés, recept vagy extra rákészülés nélkül is fogyasztható.

olvass tovább

5 fogyást segítő turmix

  • 2017. január 04.

Rohanó világunkban sokan kihagyják az ébredés utáni étkezést, vagy éppen teljesen egészségtelen kajával tömik tele magukat. Pedig ha egészséges reggelivel indítod a napod, akkor azzal anyagcseréd megkapja azt a lendületet, amellyel könnyedebben beindulhat a zsírégetés is. A legjobb megoldás, ha nem rohansz bele a napba egy finom turmix nélkül!

olvass tovább

Melengető ételek hűvős napokra

  • 2016. december 07.

Táplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.

olvass tovább

Szilvás galette recept ( vegán)

Ez egy igazi őszi szupergyors és szuperfinom vendégváró sütemény! A tésztát 5 perc alatt össze tudod dobni, a belső töltelék pedig a gyümölcsök esztétikus felvágása és elhelyezése nélkül is megvan további 5 percen belül.

olvass tovább

10 mód, ahogy még sosem használtál citromot

  • 2016. augusztus 15.

Itt a nyár, és ha a gyümölcsökre gondolunk, mindenkinek egy dolog jut eszébe, a dinnye. Most azonban engedjük el, lépjünk rajta túl és keressünk valami érdekesebbet, amit több dologra is tudunk használni. Ó, meg is van! Megmutatjuk, mi mindent készíthetsz egy közönséges citromból!

olvass tovább

Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

2014: a körte éve

  • 2014. április 25.

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünnepeljük. 2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körte kerül a főszerepbe. A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség.

olvass tovább