Kulcsszó keresés /


Miért eszünk húsvétkor kalácsot, sonkát és tormát?

  • 2023. április 08.

Sonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.

olvass tovább

Mennyei kalács recept

Hamarosan itt a Húsvét, így lassan érdemes kikísérletezni a húsvéti recepteket, hogy az ünnep alkalmával megfelelő és mennyei finomságok kerüljenek az asztalra. Ennek fejében, egy olyan kalács receptjét hoztam el Nektek, amit már most érdemes kipróbálnotok, hiszen több, mint valószínű, hogy a jól bevált receptek közé fog tartozni!

olvass tovább

Paleo csörögefánk

  • 2016. szeptember 26.

Ugye Te is emlékszel nagymamáink egyik kedvencére, a finom és ropogós csörögefánkra? Rég kóstoltad, és szeretnéd elkészíteni Te is paleo diétás kivitelben? Ne aggódj, egyszerű dolgod lesz. A különbséget pedig senki sem veszi majd észre! Igazi kalóriaszegény, tápláló finomság az édesség szerelmeseinek!

olvass tovább

Húsvétre hangolódás

  • 2011. április 19.

Benedek ezúttal a húsvéti készülődéshez nyújtott segítséget, mármint lakberendezésileg. Dekorációk, nyuszik, tojások, virágok mindenhol. Locsolók, ittas locsolók, szóda és sonka mellé kiváló tanácsok következnek.

olvass tovább