STYLELIFE / Utazás


A világ legfurcsább épületei

  • 2015. május 19.

A világ teli van szórva különösebbnél különösebb épületekkel. Szinte minden nagyobb városban akad egy furcsa épület, amely vonzza a turistákat. Íme, a 10 legjobb, amelyeket mindenképpen érdemes egyszer felkeresni!

olvass tovább

16 hasznos weboldal utazáshoz

  • 2015. május 18.

A 21. században szerencsére akkor sem vagyunk egyedül, ha éppen a világ másik végének a csücskében tévednénk el. Íme, 16 hasznos weboldal, ami nemcsak segít a tájékozódásban, de egyszerre könnyíti és színesíti a nyaralást, bárhová is vigyen az út.

olvass tovább

Házasok a világ körül

  • 2015. május 14.

Egy finn-norvég házaspár, Samuel és Hildegunn kalandjai akkor kezdődtek, amikor összetalálkoztak egy Hawaii esküvőn. Sorsuk megpecsételődött: hamarosan eljegyezték egymást Párizsban, majd nem sokkal később már a saját esküvőjüket tartották Normandiában. Ekkor döntötték el, hogy másképp is lehet élni: a gyönyörű pár azóta nem nyugszik, inkább bejárják együtt az egész világot.

olvass tovább

10 embertípus, aki mellett nem akarsz végigülni egy repülőutat

  • 2015. április 28.

Mind ismerjük Sartre híres mondását, miszerint „A pokol a másik ember.”. Ez a kijelentés a tömegközlekedési eszközökön sokszorosan lép hatályba, amelyek közül is a legelviselhetetlenebb magatartásokkal a repülőkön találkozhatunk – valószínűleg hozzátesz valamelyest az út akár több tíz órás időintervalluma, illetve az ülések zsúfoltsága és a szabad mozgás hiánya. Íme, tíz embertípus, aki mellett nem akarsz végigülni egy repülőutat.

olvass tovább

Tomboló óceán

  • 2015. április 17.

Az alábbi fotóalbum képei az óceán misztikus varázsát mutatják be. Warren Keelan képei egyszerűen csodálatosak, ahogy bemutatják a hatalmas víztömeg ezer arcát!

olvass tovább

Ismerd meg Izlandot!

  • 2015. április 16.

Izland egy gyönyörű ország. Sőt, a legtöbb látogató szerint olyan, mintha az ember egy másik világba csöppent volna! Izland kopár vidékeit itt-ott felbukkanó lávakőzetek, fényes zöld moha, meleg források, tornyosuló vízesések, gleccserek és vulkánok törik meg. Tökéletes hely minden kalandvágyó utazó számára, hiszen csodálatos kalandokban lehet részük a legbátrabbaknak. Hogy pontosan mikben, azt az alábbi 32 képben mutatjuk meg!

olvass tovább

Ketten a világ körül

  • 2015. április 15.

Fiatalok, gyönyörűek és gazdagok. Jay Alvarez és Alexis Rene mesébe illő élete egzotikus tájakon és csodás kalandokon át vezet: hol helikoptereznek, máskor hegyet másznak, hullámszörföznek, vagy éppen csak egy hotelben pihennek. Életüket pedig napról napra dokumentálják az interneten, hogy mi is beleláthassunk egy kicsit.

olvass tovább

A 25 legkedveltebb turistahely

  • 2015. április 13.

A TripsAdvisor idén is összegyűjtötte a világ legkedveltebb turistahelyeit. A végleges sorrendet több millió felhasználó véleménye alapján állították fel, és figyelembe vették a hotelek, az éttermek minőségét, de még a különböző látványosságokat is. Az idei nyertes, Marrákes tavaly csak hatodik volt, idén viszont még fővárosunk, Budapest is felkerült a leglátogatottabb helyek listájára! Hogy pontosan hányadikként, az kiderül az alábbi összeállításunkból!

olvass tovább

Utazás vékony pénztárcából

  • 2015. április 11.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy luxus nyaralásokon vegyen részt. Ennek ellenére nem kell lemondanod arról, hogy új helyeket fedezz fel. Csupán néhány tippet kell betartanod ahhoz, hogy alacsony költségvetésből utazhass. Kalandra fel!

olvass tovább