Mai mosoly: Sült paprika krémleves

  • 2015. október 16.

Álmodozni a legjobb! Ami még annál is jobb egy nagyon rossz napnak a vége, mikor hazamehetek (este 9kor, jobb esetben) és a hétvégi inspirációból merítve főzőcskézhetek. Most hétvégén például kóstoltam sült paprika krémlevest és úgy gondoltam, hogy ilyen-olyan ízzel kombinálva még jobb lehet, szóval ki kellett próbálnom. Ennek az eredményét olvashatjátok most...

olvass tovább

A legjobb hamburgerrecept a világon

  • 2015. október 09.

Ki ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

3 érv a kókusztejpor mellett

  • 2015. augusztus 06.

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

olvass tovább

Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából

  • 2015. augusztus 03.

Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!

olvass tovább

Nyári könnyedség a konyhában is, húsmentes élvezetek

  • 2015. július 29.

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

olvass tovább

Megérkezett Magyarországra a Moët Ice Impérial

  • 2015. július 22.

Egy nyári parti attól lesz igazán emlékezetes, ha mindent szabályt megszegünk. Ez inspirálta a Moët & Chandon házat, amikor megalkotta a világ első jégkockával kínált champagne-át, amely idén nyáron Magyarországon is bemutatkozik. A Moët Ice Iméprial a luxus új generációját képviseli; friss és modern, minden elemében a nyárról szól.

olvass tovább