Ropogós csicseriborsó mikrohullámsütőben
A ropogós csicseriborsó nagyon egészséges rágcsálnivaló. Felszolgálhatjuk köretként, vagy akár salátákat is ízesíthetünk vele. Ez egy olcsó, gyors és könnyen felhasználható recept.
olvass továbbA ropogós csicseriborsó nagyon egészséges rágcsálnivaló. Felszolgálhatjuk köretként, vagy akár salátákat is ízesíthetünk vele. Ez egy olcsó, gyors és könnyen felhasználható recept.
olvass továbbImádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.
olvass továbbBe kell látnunk, hogy már tényleg itt az ősz, az időjárás is sokkal hűvösebb lett. Elmúltak a meleg nyári esték, amikor még rozét iszogattunk a barátokkal. Éppen ezért most hoztunk nektek egy egyszerű ital receptet, ami tökéletes az őszi estékre.
olvass továbbUgye Te is a csoki imádók népes táborába tartozol? Bűntudattal fogyasztod az édes finomságot, ezért inkább lemondanál róla? Ne tedd! A megfelelő csokoládé tartalommal rendelkező ét-, és keserű csokoládé, ugyanis megannyi jótékony hatással van szervezetedre, közérzetedre és bőrödre is. Lássunk pár érvet a finomság mellett!
olvass továbbEgy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.
olvass továbbEz a kis tortácska turmixolás nélkül, csakis a két kezem munkájával készült el. Meg lehet még próbálkozni sodrófával diót vagy mandulát összetörni és azt összegyúrmázni a datolyával. Akkor igazi nyers tortaalapot kapunk! A receptet is eszerint írom Nektek.
olvass továbbKutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!
olvass tovább„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.” – tartja a híres mondás. De vajon ez csak a magyarokra jellemző, vagy a többi országban is hasonlóan vélekednek a reggeli étkezés fontosságáról? Meglepő, de nem feltétlenül! Nemcsak mást, de másképp és különböző adagokat szokás fogyasztani a különböző kultúrákban. Az alábbi összeállításban 26 ország 26 tradicionális reggelijét mutatjuk be.
olvass továbbMindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.
olvass továbbA szilveszteri bulik utánozhatatlan hangulatát a jó társaság, a zene, az újév izgalma és persze az alkohol mellett a szépen megterített asztal finomságai is garantálják a meghívott barátok, családtagok számára. Na, de a másik oldalról, a házigazda szemszögéből nézve igen sok melóval jár egy ilyen szilveszteri party megszervezése. Ha a zenéről gondoskodtak, a ház is teli van konfettivel és girlandokkal, még mindig ott a nagy kérdés: mit adjak enni a töménytelen mennyiségű alkohol mellé a vendégeknek? Íme, 4 nem mindennapi vendégváró ötlet, szilveszteri házigazdákak!
olvass továbbBudapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.
olvass továbbImmár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.
olvass továbbA japán gasztronómia annyira színes és különleges, hogy a most bemutatott ételek kiválasztása nagyon nehéz feladatnak bizonyult. Meg is éheztem a cikk írása közben, jobb lesz, ha én is összeütök valamit ezek közül!
olvass továbbIzgalmas programsorozattal várja a japán kultúra és gasztronómia iránt érdeklődőket a Sushi Sei étterem. Finom ételekkel, origamival és furoshikivel, azaz karácsonyi ajándékcsomagolással is készülnek a szervezők Mi biztosan ott leszünk!
olvass továbbEzen a héten kerül megrendezésre a 9. Országos Étterem Hét, melynek keretein belül vasárnapig Magyarország legjobb éttermeiben fogyaszthatsz 3 fogásos ebéd- és vacsoramenüket fix áron.
olvass továbbKi ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.
olvass továbbAz újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
olvass továbbA kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.
olvass továbbValljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
olvass továbbAmikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.
olvass tovább