Kulcsszó keresés /


Lenyűgöző éjszakai fotók Új-Zélandról

A fotózással, azon belül is leginkább asztrofotográfiával (csillagos, éjjeli égbolt fotózása) foglalkozó Jake és Jo egy évet töltöttek azzal, hogy a csodálatos új-zélandi, éjszakai égboltot lencsevégre kapják. Természetesen egy ilyen cél nagyon sok áldozattal jár, így nem egyszer fordult elő, hogy egész éjszaka, a vérfagyasztó hidegben is azért dolgoztak, hogy a most következő lenyűgöző felvételek elkészülhessenek. A képek láttán azonban mi úgy gondoljuk, hogy abszolút megérte.

olvass tovább

Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik nyelvén

  • 2016. szeptember 12.

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

olvass tovább

Vadat és halat…

  • 2016. február 20.

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

olvass tovább

Új darabbal debütál a Centrál!

  • 2015. augusztus 18.

Akárcsak a nagysikerű Függöny fel!-ben, a Ma este megbukunk előadásban is egy amatőr színtársulat kísérel meg bemutatni egy darabot – ezúttal egy klasszikus angol krimit – ám az este katasztrófába torkollik. Murphy törvényeit követve: ami elromolhat, az el is romlik, ami összeomolhat, az össze is omlik. Az eredmény egy semmihez sem hasonlítható, tornádó erősségű vígjáték. A Ma este megbukunk London legsikeresebb komédiája, a Centrál Színház előadását pedig egyedülálló módon az eredeti stáb állítja színre.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább