Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylenews - ROBERT PATTINSON AZ 1664 MÁRKANAGYKÖVETE LETT

ROBERT PATTINSON AZ 1664 MÁRKANAGYKÖVETE LETT

Stylenews
Autó & Motor - Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Autó & Motor
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Kalandra fel! – BMW X3 30e xDrive PHEV

Kalandra fel! – BMW X3 30e xDrive PHEV

Autó & Motor
Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
Stylenews - Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

Stylenews
  1. Menüett - Degusztációs menük Budapesten

Menüett - Degusztációs menük Budapesten

  • 2011. június 27.
  • Komment

A degusztációs menük nem szeretnék pukkadásig etetni kóstolójukat de a sokszor 6-8 fogásos vacsorák igenis jóllakatják a kísérletező kedvű vendéget.


Degusztáció – a „gusztálni” szóból jöhet, megnézni, felmérni, körbejárni – gondolhatja a földi halandó. Ha a menü szó is társul mellé, akkor nyilvánvalóvá válik: köze van az ételekhez, így a kóstoláshoz is. Egy degusztációs menü azonban több egy szimpla kóstolgatásnál: egy-egy csúcskategóriás étterem chéfje által összeállított, több fogásos ízparádéról beszélünk. Egy olyan menüsorról, ami hűen tükrözi a chef ízlését, az étterem jellegét és lehet, elsőnek megdöbbentő ízpárosításokkal találkozhatsz, de semmi ok az aggodalomra: biztos kezekben vagy. A menüket borokkal kísérve is kérheted.


Merre találod Budapest legfantáziadúsabb, legjobban összeállított degusztációs menüit?

Menüett - Degusztációs menük Budapesten -  -  - +++++++Arany+Kavi%C3%A1r, ++++++Babel, +++++beluga, ++++Costes, +++f%C3%BAzi%C3%B3s+konyha, ++kavi%C3%A1r, +men%C3%BC, Michelin-csillag,
Babel


Talán két olyan dolog van a világon, ami legyőzheti a nyelvi akadályokat: a művészet és a gasztronómia. A nemzetköziségre utaló névadás nem véletlen: a Babel Delicate élen jár a hazai fúziós konyhák között. Különlegesség, hogy kizárólag vacsoraidőben várják vendégeiket: 18:00 órától lehet a Babel-ben áldozni a fine dining oltárán. Pesti István chef  három választható degusztációs menüt ajánl: magyaros kortárs, babel nemzetközi és best of babel. Mindhárom válogatáshoz külön kérhető sajtkínáló is.

Best of Babel
15 000 Ft, borral és sajttal együtt 25 000 Ft
    Malacláb carpaccio folyami rákkal
    Spenót cappuccino
    Szt. Jakab kagyló karfiolpürével
    Radler sorbet
    Rakott kel sertéspofával
    Kapros krémes

Cím: 1055. Szarka u.1.
Nyitva tartás: kedd-szombat 18:00-24:00
Weboldal: www.babeldelicate.hu

Menüett - Degusztációs menük Budapesten -  -  - +++++++Arany+Kavi%C3%A1r, ++++++Babel, +++++beluga, ++++Costes, +++f%C3%BAzi%C3%B3s+konyha, ++kavi%C3%A1r, +men%C3%BC, Michelin-csillag,
Costes


Nem hiányozhatna válogatásunkból az első hazai Michelin-csillagos étterem, a Costes. 2007-ben új időszámítás kezdődött: átalakult, megújult a régi Costes, három évvel a megújulás után pedig begyűjtötte az első magyar Michelin-csillagot. Aki kényelmesen kóstolna végig egy degusztációs menüt, számoljon vele, ez legalább 3 órát vesz igénybe, sietni és kapkodni nem szabad: még a végén lemaradunk egy ízről, vagy illatról. A Costes élén egy portugál chef, Miguel Rocha Vieira áll, aki kezdetben Franciaországból hozatta be a legjobb, legfrissebb alapanyagokat – ám mára már nagyon büszkék rá, hogy az első osztályú élelmiszereket itthoni beszállítóktól kapják. A csillag továbbra is ott ragyog a Costes neve mellett: sikerült megtartani az előkelő címet 2011-ben is.

Grand Menü:   26 000 Ft, borkísérettel 36 000 Ft

Tarisznyarák saláta, savanyított retek, wasabi joghurt, zöldalma zselé
”Ajo Blanco” – hűtött mandulaleves, tavaszi zöldség ”escabeche”
Serpenyőben sült fürj, bébi római saláta, burgonyapüré, serpenyőben sült kacsamáj
Serpenyőben sütött vörösmárna, tinta ravioli, bébipolip, édeskömény püré, fűszeres halleves

- Örvös galamb két módon tálalva:  A melle zsályával és Pancettával posírozva, majd pirítva ”Pastilla” konfitált combbal töltve mindkettő krémes kelkáposztával, salmis mártással
- Válogatás érlelt magyar és nemzetközi sajtokból
- Mojito és After Eight szivar
- Puha csokoládé, mogyoró textúrák, fekete szezám „tuile”

Cím: 1092. Ráday u. 4.
Nyitva tartás: szerda-vasárnap 12:00-15:30 és 18:30-24:00
Weboldal: www.costes.hu



Menüett - Degusztációs menük Budapesten -  -  - +++++++Arany+Kavi%C3%A1r, ++++++Babel, +++++beluga, ++++Costes, +++f%C3%BAzi%C3%B3s+konyha, ++kavi%C3%A1r, +men%C3%BC, Michelin-csillag,
Arany Kaviár Étterem


25 éve működik az Arany Kaviár, de az elmúlt öt év sikerei hozták meg az igazi elismerést. Fontos, hogy leginkább a hagyományos orosz cári illetve a francia konyha adják az itt elkészített ételek pilléreit. A Dining Guide Top 10-ének állandó szereplője. A névadó kaviár pedig nem csak hangzatos és előkelő csengésű: saját készítésű kaviárok, illetve a legnemesebb nemzetközi kaviárok is megvásárolhatóak: a belugától az imperialig. Az étlapon a halételek dominálnak, de az ország legjobb „borscs” és „szoljanka” levese is az Arany Kaviár nevéhez fűződik. Tasting és Gourmet menü közül választhatunk.

Gourmet Menü: 25 000 Fft, borkísérettel: 40 000 Ft

- Arany Kaviár Gourmet Selection Szibériai Tokhal Kaviár – Classic – forró blinivel
- Füstölt pisztráng orosz mustáros sárgaborsó pürével
- St. Jakab kagyló füstölt lazaccal fűszeres mártásban
- Tokhal vörösboros gombamártással
- Citrom sorbet Szibériai Tokhal – Classic – kaviárral
-  Báránygerinc citromos mentás édesburgonyával
-  Körte marcipános narancs krémmel töltve, rumos habbal
- Tokaji aszúban érlelt kecskesajt

Cím: 1015. Ostrom u. 19.
Nyitva tartás: hétfő-vasárnap 12:00-15:00 és 18:00-24:00
Weboldal: www.aranykaviar.hu

  • Arany Kaviár Babel beluga Costes fúziós konyha kaviár menü Michelin-csillag

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Már hat Michelin-csillagos étterem van Budapesten - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Már hat Michelin-csillagos étterem van Budapesten
    • Stylelife
    Az idei VinCE legjobb pillanatai - Palackba zárva, divat, életmód, stílus
    Az idei VinCE legjobb pillanatai
    • Palackba zárva
    Ahol kötelező az ágyban enni
    Menüett - Degusztációs menük Budapesten
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Véletlenszerű találkozások nincsenek - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Véletlenszerű találkozások nincsenek
    • Keresd a nőt!
    Az elmulasztott lehetőségek utcája - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Az elmulasztott lehetőségek utcája
    • Keresd a nőt!
    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Lépj ki a nyomorúság-gyárból
    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok
    Párkapcsolat vagy szimbiózis?
    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni
    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál
    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj
    Miért szerepel minden listán a megfelelési kényszer?

    Kapcsolódó cikkek

    Már hat Michelin-csillagos étterem van Budapesten

    Már hat Michelin-csillagos étterem van Budapesten

    Az idei VinCE legjobb pillanatai

    Az idei VinCE legjobb pillanatai

    Ahol kötelező az ágyban enni

    Ahol kötelező az ágyban enni

    Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot

    Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot

    További cikkek

    Együttélni vagy házasodni, ez itt a kérdés!

    Együttélni vagy házasodni, ez itt a kérdés!

    Csíra kavalkád

    Csíra kavalkád

    Ribéryvel is szexelt, hogy szexi fehérneműket tervezhessen

    Ribéryvel is szexelt, hogy szexi fehérneműket tervezhessen

    Gyógyulj sörrel!

    Gyógyulj sörrel!

    Bonyolódnak a kapcsolatok

    Bonyolódnak a kapcsolatok

    Elmélkedjünk!

    Elmélkedjünk!

    Legolvasottabb írások

    Véletlenszerű találkozások nincsenek

    Véletlenszerű találkozások nincsenek

    Az elmulasztott lehetőségek utcája

    Az elmulasztott lehetőségek utcája

    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?

    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?

    Férfiszempont: Lépj ki a nyomorúság-gyárból

    Férfiszempont: Lépj ki a nyomorúság-gyárból

    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok

    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok

    Párkapcsolat vagy szimbiózis?

    Párkapcsolat vagy szimbiózis?

    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni

    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni

    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál

    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál

    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj

    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia