Kulcsszó keresés /


Kitűnni vágyóknak kitűnő a fehér

  • 2011. május 10.

Egyszerre visszafogott és magamutogató, természetes és bevállalós, egyszerre sugall egyszerűséget és luxust is: ez a fehér szín. A nyári ruhatrendekbe menetrendszerűen visszatér, de idén egész évben bátran nyúlnak hozzá divattervezők, designerek és lakberendezők is – a fehér szín térhódítása jóval több, mint egyszerű divathóbort.

olvass tovább

Hot Design Mirrors

  • 2011. május 03.

Az Ágy,asztal,tévé ezúttal a nők által (is) birtokolt lakásokba kalandozik, legalábbis bennünk még él a sztereotípia (vagyis inkább elvárás), egy férfi legfeljebb a borotválkozás közben nézegeti magát. Itt viszont minden a tükörről szól, ami ugye nem hazudik, kivéve ha épp az a cél vele.

olvass tovább

Gombold újra! „Öltöztető baba” pályázat középiskolások számára

  • 2011. március 31.

A Design Terminál az országmárka alakításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakmai támogatásával februárban hidette meg GOMBOLD ÚJRA! - Divat a magyar elnevezésű öltözéktervezési pályázatát, amelyhez kapcsolódóan most újabb tendert ír ki a középiskolás korosztály számára.

olvass tovább

Tengeri akna mint a lakberendezés eszköze

  • 2011. március 28.

Nem, nem tudjuk mi ebben a jó. Hogy ritka, és dizájnos az biztos, de hogy funkcionalitását tekintve lehetnek kétségeink, de elszánt fegyverimádók utolsó töltényig megvennének itt mindent, az ágytól a babakocsiig. Itt ugyanis minden tengeri aknákból (természetesen a beltartalmuk nélkül) készül. Nem mellesleg a többségük működik is.

olvass tovább

Kadhafi, a fashion designer

  • 2011. március 02.

Fidel Castro mellett a Föld talán legstílusosabb (vagy épp pojácája) diktátora Moamer Kadhafi, Líbia vezetője, vagyis pontosabban szólva a Líbiai Szocialista Népköztársaság Szeptember 1-jei Nagy Forradalmának Vezére vagy a Forradalom Testvéri Vezére és Útmutatója. Nem több és nem kevesebb.

olvass tovább

Egy szelet a világból

  • 2011. február 21.

Tőlünk keletre is van élet, nem is akármilyen. Igaz ez a design világára is, hiszen az ukrajnai design stúdió, a Psycho csapata kreatív ötletét továbbfejlesztve talán minden lakás díszeivé válhatnak ezek a csodálatos kicsi világok. S ki tudja, talán pár éven belül a palackba zárt hajót is felváltják majd ezek a miniatűr világszeletek.

olvass tovább

Gombold újra! Divat a magyar nyilvános öltözéktervezési pályázat

  • 2011. február 21.

A Design Terminál a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakmai együttműködésével pályázatot hirdet a tradicionális magyar öltözék- és divattörténeti értékek és hagyományok modern szemléletű feldolgozására, beemelésére a hazai és nemzetközi divatszakma és érdeklődő közönség látóterébe, továbbá ennek többoldalú vizuális művészeti feldolgozására. A pályázat nyilvános, bárki jelentkezhet!

olvass tovább