Kulcsszó keresés /


Mindörökké halálfej

  • 2011. július 08.

Akár tetszik, akár nem, a koponyamotívum az egyik legtöbbet használt ikon, újra és újra megújul. Egy lázadóból lett jelkép, majd egy jelképből kommersszé váló motívum következik.

olvass tovább

Egy luxusprostituált vallomásai: Hamis gyönyör

  • 2011. június 06.

Van egy rejtett világ Magyarországon, ahol mindent pénzben mérnek. A rangot, a boldogságot és a szexet is. Egyes divatos partikon a meghívottak félmilliós ruhában érkeznek, de ezer euróért bármikor szívesen megszabadulnak tőle, akár egy percnyi röpke kéjért is. Az ilyen eseményen megjelenő luxus prostituált státusszimbólumnak számít. Róluk szól Szalai Vivien könyve.

olvass tovább

Hegyalja: Magyarországra költözik a Slayer

  • 2011. március 19.

Újabb hírek érkeztek a Hegyalja fesztiválról. Magyarország egyik legjelentősebb könnyűzenei programsorozata ismét bőséges kínálatot nyújt a rock és metál rajongóinak. A thrash metál négyesének egyik ikonja, a Slayer tavaszi koncertje után nyáron is ellátogat hozzánk, de érkezik az újraalakuló Guano Apes is. A húzónevek mellett természetesen minden olyan zenekar fellép, melyek szinte kötelező elemek a hazai fesztiválokon.

olvass tovább

A Levi’s® bemutatja az 519-es férfi farmert

  • 2010. november 11.

Ebben a szezonban a Levi’s®, az ikonikus amerikai farmer márka visszafogott, letisztult és egyszerű férfi kollekcióval jelentkezik. A klasszikus Levi’s® 501® farmertól a denim és western ingekig ez az évad a várva várt Levi’s® megjelenéshez való visszatérés jegyében zajlik, ahol a kevesebb több, és a minőség az uralkodó.

olvass tovább

Alpha Industries pilótadzseki története

  • 2010. szeptember 09.

Valljuk be, melyikünk nem álmodozott az amerikai filmek csodálata közben azon, hogy ő bizony vadászpilóta lesz, magabiztos járással, Ray Ban napszemüveggel és azzal a bizonyos pilótakabáttal. Azzal a ruhadarabbal, mely túlzás nélkül állíthatjuk, ikonikus darabja a második világháború utáni férfidivatnak, mely csak olyan darabokkal említhető egy lapon, mint Humphrey Bogart ballonkabátja, vagy Sean Connery szmokingja. Az Alpha Industries története következik.

olvass tovább

Louis Vuitton elegáns órái férfiaknak

  • 2010. április 22.

A múlt század végén, mára ikonikussá vált bőröndjeiről elhíresült, majd a világ legnagyobb luxus divatmárkájává felnőtt Louis Vuitton kínálatában alig 7-8 éve jelentek meg az órák a Tambour kollekció bemutatásával.

olvass tovább

Niko ékszer, a látható luxus

  • 2009. szeptember 15.

A Niko Ékszer legfontosabb értéke a kifinomult, soha nem engedő minőség, az állandó megújulás mellett a tradíció feletti őrködés. Ez az Ars Poeticája az ékszertervező párosnak, Nikolics Ildikónak és Füzik Norbertnek. Lássuk, mit mond számunkra Norbert a szakmáról, fejlődésről, tervezésről.

olvass tovább

Coco Chanel

  • 2009. június 25.

A divattörténet egyik legnagyobb ikonja, akinek élete egy árvaházban kezdődött és magányosan halt meg. A divat királynője volt, és az is marad, amíg munkái köztünk élnek. Gyaníthatóan még jó ideig. A róla szóló filmet végre nálunk is bemutatták.

olvass tovább

Fender Stratocaster kávézó asztal

  • 2009. március 23.

A rock’n’roll egyik legnagyobb ikonja az egyszerű vonalvezetésű, tekintélyes elektronikus gitár, közismert nevén a Srat. Ennek tudatában két vállalkozó szellemű tervező, az Oregon állami Portlandból egy trendi bútorcsaládot alkotott, mely a Fender Stratoaster gitár és a cég majdnem ugyanolyan közismert erősítőit idézi. 

olvass tovább