Kulcsszó keresés /


Hotel du Palais: ahol úgy élhetünk, mint egy császár

  • 2011. október 09.

A francia Biarritz volt a világ egyik első luxus üdülőhelye. A régi idők romantikáját és luxusát őrzi ma is a Hotel du Palais, amelynek berendezése drága és különleges. A burmai teakfától az extravagáns márvány berakásokig és az olasz kerámiákig szinte mindent megtalálni a szobákban, amelyeket nem engednek "túlmodernizálni."

olvass tovább

Már a rómaiak is? Divatrőrültek az ókorban...

  • 2011. szeptember 24.

Az észak-angliai Bardon Mill városa mellett elterülő Vindolanda nevű római kori erődítmény maradványainál talált legújabb leletek bizony alaposan felforgatták a kétezer évvel ezelőtti textilgyártásra vonatkozó szakértői elméleteket. A német kutatók szerint ugyanis a legújabb bizonyítékok arról árulkodnak, hogy a rómaiak meglepően fejlett textiliparral rendelkeztek, ami valószínűleg "luxuskategóriájú" divat iránti rajongással párosult.

olvass tovább

La Villa Tosca: az igazi francia romantika oázisa

  • 2011. szeptember 12.

Franciaország, Bassin d'Arcachon partszakaszán sorra épültek fel a tetszetősebbnél tetszetősebb villák, paloták és hétvégi házak, azonban az olaszos bájával messze kimagasodik az óceánparttól pár méternyire felépített La Villa Tosca.

olvass tovább

Mexikó arcai

  • 2011. július 06.

Mexikó ezerarcú. Ezt tudjuk, ha western-t nézünk, vagy akár a híradó drogháborúról szóló képeit látjuk. Mexikó romantikusan veszélyes hely volt és lesz, annak aki nem él ott, ettől lehet ilyen vonzó. Aki viszont helyi, valószínűleg szívesen lecserélné ezt a kétes hírnevet valami másra. Mexikó képeit látva - mely korántsem igyekszik a teljességre - érezzük, egyszer el kell oda menni és megnézni...

olvass tovább

A lila szín

  • 2011. július 03.

A hétköznapi lilából a színelméletben ibolya lesz, a családjában beletartoznak a különféle rózsaszínek, ciklámenek, pinkek, bíborok is. E rokonságának a kék és a piros színek keveredése az alapja. Már az ókori rómaiak is büszkélkedhetek egy bíbor árnyalattal, amelyet a földközi- tengeri Türoszban a kürtcsigák héjából vontak ki. A bíbor a gazdagság és a császári hatalom jelképévé vált akkoriban.

olvass tovább

A halottak városai

  • 2011. április 11.

New Orleans érdekes hely, sokszor kis Európának, kis Franciaországnak tartják az USA-ban, mások inkább a romantika és szerelem városának hívják. A városról pár éve a Katrina hurrikán pusztítása miatt hallhattunk, ami bár óriási pusztítást és rengeteg halálos áldozatot követelt, mégis (sajnos) teljesen megszokott természeti jelenség a térségben, ehhez pedig a alkalmazkodtak is az itt élők. Még holtjukban is.

olvass tovább

Hogyan lesz a magyar szőlőből cseh, szlovák, román vagy éppen olasz bor?

  • 2011. március 11.

A 2010-es - amúgy gyenge - szüret után külföldi felvásárlók jelentős mennyiségű szőlőt még ki is vittek az országból, vélhetően nem mindig a szabályok betartásával – tudtuk meg az MR1 Kossuth Rádión elhangzott műsorokból. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szerint a borellenőrző, illetve a jövedéki hatóságnak kellene jobban együttműködnie, hogy végre rend legyen.

olvass tovább