Kulcsszó keresés /


Tankolj kevesebbet már ma!

  • 2012. szeptember 07.

Ha a tankolás fáj a pénztárcádnak és környezettudatos autós vagy, hajts végre néhány apró, de igen hasznos változtatást vezetési stílusodban.

olvass tovább

A lelátó idiótái

  • 2012. június 09.

A foci sok mindent kihoz az emberből, és nem feltétlenül csak pozitív dolgokat. Az elmúlt tornák legelvetemültebb szurkolói sokszor tovább maradnak a köztudatban, mint néhány eredmény.

olvass tovább

Street fashion

  • 2012. május 29.

Street fashionnek hívjuk azokat az irányzatokat, amelyek nem divattervezők útmutatásai alapján, hanem az utcáról, a küszöb alatt kúsznak be a köztudatba és lesznek népszerűek.

olvass tovább

Tetovált lány

  • 2012. január 25.

Hideg, hó, történelem, család, siker, gazdagság, őrület, fiatalság, erőszak, rideg bosszú, fura bűnügy, dupla csavar, David Fincher. Talán ennyi elég is lenne. De olyan utalás és szimbólumtömeg, amely a modern kultúraértő számára tripla izgalmat teremt, hiszen ha egy Vonnegut kötet lapjai a tűzben úgy vannak elrejtve, hogy az a néhány szekundum (igaz tovább tart, mint a Harcosok Klubja trükkjei a moziban) elindítja belül a bizsergést, beindul a tudatalatti, pedig akkor még senkiről semmit nem tudunk.

olvass tovább

Smooth Jazz Ünnep Gödörben november 11-én

  • 2011. november 08.

A Grover Washington Junior emlékzenekar nem csupán a nagyszerű szaxofonosnak állít emléket, hanem azt a küldetéstudatot fogalmazta meg önmagának, hogy igenis visszaviszi az igényes zenét a széles közönséghez, és a nagyszerű muzsikával tovább meri tágítani az egyébként folyamatosan csupán könnyűnek mondott, ám inkább sekélyesnek nevezhető dolgokkal támadott hallójáratokat. Lássuk hogyan és mire készülnek a roppant energikus fiatal szaxofonos Albert Zoltán vezetésével.

olvass tovább

Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz

  • 2011. március 10.

Mindannyiunk életében bekövetkezik a számadás időszaka. Inkább később mint előbb, váratlanul, mintsem várva, de sosem indokolatlanul. A számadás a múltba néz, és mindig megoldást remél. Teheti ezt a siker felé menetelve, de lehet bevallottan öncélú úttalan bolyongás a saját életünkben. Egy ilyen, de tudatos bolyongásról szól Grecsó Krisztián könyve.

olvass tovább

Szemét-sziget gazdagoknak

  • 2011. február 01.

Tavaly röppent fel a hír, műanyaghulladékból építenének szigetet a Csendes-óceánon. A környezetvédelem és ennek tudatosításának egy igen sajátos formájáról lévén szó, egyelőre még csak a tervasztalon létezik. Ennek ellenére sajnos ha nem is úgy, de a valóságban már létezik ilyen sziget. Jelenleg is országnyi szemét tömbök úsznak a világ tengerein.

olvass tovább

StyleWalker Night 2010

  • 2010. május 25.

A Stylewalker Nighton debütál a híres finn textilmárka a Marimekko. A Helsinki bázisú cég több, mint 50 éve létezik, de akkor került igazán a köztudatba, amikor a Szex és New York egyik epizódjában Carrie Bradshaw egyik jellegzetes mintájú bikinijükben tűnt fel.

olvass tovább

CODE-X, hibrid meghajtású luxus

  • 2009. június 22.

Korábban csak nagyon kevesen gondolták, hogy a luxuskategória egyszer környezettudatos is lehet. A hatalmas fogyasztás, a felhasznált anyagok környezeti terhelése bizony eddig nem volt szempont a felső pár százezernek. De itt a válság, meg a tévében is bemondták, hogy felmelegedünk, tehát divat lett a környezettudatosság.

olvass tovább

Angyalok és démonok (és nagyon tudatlanok)

  • 2009. május 11.

Az amerikai pletykairodalom nagymestere Dan Brown újabb filmadaptációját láthatjuk a mozikban, az Angyalok és démonokat. Szkeptikusoknak, Vágó Istvánnak és történészeknek nem, Blikken szocializálódottaknak annál inkább ajánljuk. Dan Brown ismét megtapossa egy kicsit a történelmet.

olvass tovább