Kulcsszó keresés /


HIÁNYCIKK: A NŐ!

Miért van az, hogy ahányszor elkezdek egy forgatást, körülnézek, 50 pasi sürög-forog körülöttem, és összesen 3 nő van a stábban? – kérdezte egy Cannes-i beszélgetésen a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett. – Félreértés ne essék, semmi bajom a pasikkal, tisztelet nekik, de mikor fog ez az arány végre megváltozni?

olvass tovább

Az életben sem tudhatunk meg mindig mindent, miért pont a filmekben lenne ez másképp? - Interjú Kárpáti György Mórral

2011-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Enyedi Ildikó osztályában, mint filmrendező. Osztálytársa volt többek között Rév Marcell is. A régi osztály pedig a mai napig inspirálja és támogatja egymást. Cannes, Tallinn, megannyi filmfesztivál. Kárpáti György Mórral eddig többnyire az éppen aktuális alkotásairól beszélgettek, mi most megpróbáltuk egy kicsit jobban megismerni a rendező valódi személyét is, a Manyi Kulturális Házban ülve. Mennyire sikerült?

olvass tovább

Saul fia

  • 2015. június 16.

A Saul fia a mi gyermekünk. És végre egy olyan, akire büszkék lehetünk! Nemes László filmje a 2015-ös cannes-i filmfesztivál több-, köztük a nagydíját is bezsebelő alkotása már megtekinthető a mozikban, de elsőként látható az Oscarra nevezett filmek listáján is, mint „legjobb idegen nyelvű film,” Magyarország nevezettjeként.

olvass tovább

„Én azért vagyok itt, mert szép vagyok”

  • 2011. június 16.

Laetitia Casta nem is olyan régen még ezzel a szellemességgel reagált azokra a provokatív újságírói kérdésekre, amelyek azt feszegették, hogy tulajdonképpen mit keres ő a Cannes-i Filmfesztivál megnyitójának főszereplői között. Majd angyali mosollyal hozzátette: „A filmeseknek pedig meg kellett szenvedniük érte”.

olvass tovább

Decemberben mutatják be Angelina Jolie filmjét

  • 2011. május 16.

Angelina Jolie nagyrészt Magyarországon forgatott filmje karácsony előtt, december 23-án kerülhet az amerikai mozikba In the Land of Blood and Honey címmel - írja a The Envelope című lap, amely szerint a film forgalmazásáról szóló szerződést vasárnap tették közzé Cannes-ban.

olvass tovább

Ma kezdődik a Cannes-i filmfesztivál

  • 2011. május 11.

Ma este hivatalosan is megkezdődik a 64-ik Cannes-i Filmfesztivál, melyre talán még sosem jelezte előre részvételét ennyi filmsztár, vagy más híresség mint az idén. Cannes fényűzőbb lesz mint eddig bármikor, ígérték a szervezők, ugyanakkor könnyedebbnek és szórakoztatóbbnak is, erre talán garancia a zsűrielnök, Robert De Niro is.

olvass tovább