Kulcsszó keresés /


Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

  • 2022. szeptember 08.

Napközben a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártójának hazai kommunikációjáért felel, hajnalonként az etyeki dűlőket járja, éjjelente pedig a kőről kőre újjáépülő etyeki présházban és évszázados pincében készít high tech eszközökkel, haladó szellemben, ökológiai gondolkodással, folyamatosan az újítások lehetőségét keresve, ám a hagyományok tiszteletben tartásával olyan borkülönlegességeket, amelyek ma már a franciaországi Champagne-ban is kaphatóak, de eljutottak az Egyesült Államokba vagy épp Lengyelországba is.

olvass tovább

Trófeát vehetett át a somlói Kreinbacher Birtok a pezsgők Oscarján

  • 2016. szeptember 05.

A Champagne és Pezsgő Világbajnokság díjátadó gáláján a mindössze 20 trófea, ezen belül a 11 National Champions nagydíj egyikét vehette át a somlói Kreinbacher Birtok. Miután Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjükért megkapták az első hazai aranyérmeket, utóbbit Londonban a Best Hungarian Sparkling Wine trófeával díjazták. Az abszolút világbajnok a Louis Roederer Cristal 2002 Magnumja lett, míg a legjobb nem évjáratos champagne a Charles Heidsieck Brut Réserve, amely a 25. Budapesti Borfesztiválon is kóstolható lesz.

olvass tovább

Kreinbacher Birtok és Champagne Pop-Up a Gourmet Fesztiválon

  • 2016. május 09.

Idén pünkösd hétvégéjén, május 12. és 15. között várja a vendégeket a Gourmet Fesztivál a Millenárison. A Kreinbacher Birtok minden eddiginél komolyabb line uppalnyitja a fesztiválszezont, a top éttermek kínálata mellé somlói tradicionális pezsgőik és boraik mellett három francia champagne-ház és egy termelő kínálatából választhat a nagyközönség.

olvass tovább

Sikk és tavasz Valentin-napra

  • 2016. február 12.

Akár otthon, akár egy sikkes étteremben telik majd a Valentin-nap, az alkalomhoz semmi nem illik jobban, mint egy palack rosé pezsgő, egyenesen Champagne-ból. A Moët Rosé Impérial eleganciát és stílust ad a közös estéhez, teli van a tavaszt idéző gyümölcsösséggel, a hozzá illő ételekkel pedig valódi luxus élmény. De minek köszönheti a sikerét az ellenállhatatlan pink színen túl? Talán meglepő, de a friss trend mögött komoly szakmaiság és évszázados történelem áll.

olvass tovább

Három éremmel díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán

  • 2015. július 31.

Somlói furmint pezsgőket díjaztak a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A Kreinbacher Birtok mindhárom benevezett pezsgőjét éremmel jutalmazták: a PrestigeBrutezüstérmet kapott, az Extra Dry és a Brut Classic pezsgők egy-egy bronzérmet szereztek. A versenyéletre hívója a téma elismert szaktekintélye, Tom Stevenson, aki szakértői panelével együtt két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.

olvass tovább

Megérkezett Magyarországra a Moët Ice Impérial

  • 2015. július 22.

Egy nyári parti attól lesz igazán emlékezetes, ha mindent szabályt megszegünk. Ez inspirálta a Moët & Chandon házat, amikor megalkotta a világ első jégkockával kínált champagne-át, amely idén nyáron Magyarországon is bemutatkozik. A Moët Ice Iméprial a luxus új generációját képviseli; friss és modern, minden elemében a nyárról szól.

olvass tovább

Federer a világ egyik legjobb séfével főzött

  • 2014. május 28.

Két világelső – a teniszcsillag Roger Federer és Yannick Alléno, a három Michelin-csillaggal elismert francia séf stílusos konyhai bemutatót tartott Champagne szívében az Le & étterem megnyitóján. A champagne-ért rajongó sztár, mint a Moët & Chandon nagykövete örömmel segített be az est fogásainak elkészítésénél és világhírű stílusérzékét most a konyhában próbálta megcsillantani.

olvass tovább

A Dom Pérignon Izlandon mutatta be az új P2 luxus cuvée-t

  • 2014. május 19.

A Dom Pérignon Izland misztikus tájképét választotta hátteréül, hogy bemutassa vibráló és intenzív új tételét. A P2-1998 az évjárat második kiteljesedése, amikor a champagne kivételesen hosszú érlelés után a leginkább energikus formáját mutatja. Erre utal elnezvezése is; ’Second Plénitude’.

olvass tovább