Kulcsszó keresés /


A férfi is ugyanúgy küzd

Nem vagyok kibékülve a mai világ sztereotípiáival. Sőt, a női feminista téma sem tetszik, mert teljesen eltolódnak a lélek szerepek az emberek között. Nőként fel akarunk zárkózni egy patriarchális világhoz, és közben a saját női szerepünkről feledkezünk meg. És a férfiak?

olvass tovább

A legszebb szerelmes verssorok a Költészet Világnapján

Március 21-én, a tavasz első napján ünnepeljük a Költészet Világnapját. Nem azonos a Magyar Költészet Napjával, melyről minden évben József Attila születésnapján, április 11-én emlékezünk meg. Az ünnepnapot az UNESCO 1999-ben tűzte arra a napra, amikor az északi féltekén beköszönt a tavasz, vagyis a tavaszi napéjegyenlőség napjára.

olvass tovább

Létezik neked való társ!

Nem tudom miért olyan nehéz eldönteni, hogy kihez is illünk valójában. Talán azért, mert nem mérjük fel annak jelentőségét, hogy mennyire fontos (lenne) olyan társat választani magunknak, akivel “egy lépcsőfokon” állunk. Akivel ugyanott tartunk lelkileg, érzelmileg és más tekintetben is.

olvass tovább

Elkezdődött a rabszolgavásár: Aquincumi Játékok 2011.

  • 2011. december 06.

2011-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Saturnalia rendezvény, amely 2011. december 6 - 11. között várja a látogatókat. A Saturnalia a saturnusi Aranykor felidézésévé vált az antik világban: a bőség, a szabadság és az egyenlőség rövid érzését adta. Időpontja eleinte december 17-e volt, majd a császárkorban csaknem egyhetessé vált. Ekkor birodalom-szerte a társadalom minden rétege önfeledten ünnepelt.

olvass tovább