Kulcsszó keresés /


Akiknek sosem leszel elég jó

Ha azt javasolnám, hogy nevezzünk meg három embert az életünkből, akiknek sosem leszünk megfelelőek, gondolkodás nélkül tudnánk sorolni a neveket. Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem tud példával szolgálni, ő biztosan olyan szintről nézi az embereket, hogy belelát a másik lelkébe és megérti az indokot, vagy pedig nem foglalkozik vele (ám belül mégis bosszankodik miatta).

olvass tovább

A pozitivitás útján

Nem könnyű mindig pozitívnak lenni, sőt, igazából esélytelen mindig csak az élet napos oldalát szemlélni. Azonban azért tehetsz, hogy a mérleg inkább az elégedettség irányába billenjen. És hogy hogyan?

olvass tovább

Akkor most mi az igazság a szerelemről?

Bemoziztam, érted, én moziztam be a dolgok alakulását – magyarázza a barátnőm, míg a kávénk mellett ücsörögve a férfiakról beszélgetünk – mi másról? Az egész kapcsolat alakulása azon múlt, azon a pillanaton, amikor rájöttem, hogy a saját mozimat nézem – ha érted mire gondolok.

olvass tovább

Fogadd el magad!

Belül dől el minden, vagy legalábbis a dolgok jelentős része. Az egész amolyan folyamatos külső-belső munka, aminek a végeredménye az, hogy az ember elégedett magával, az életével, és képes a világot a helyén kezelni. Nem úgy tekint a dolgokra, az emberekre, az eseményekre mint személyes ellenségekre, és az életet sem az ellene irányuló összeesküvések tömkelegének látja.

olvass tovább