Kulcsszó keresés /


Érzelmeink és játszmáink elevenednek meg a most debütáló Haraszti Blanka mixed art alkotásain

  • 2019. június 10.

Szombaton este nyitották meg Haraszti Blanka festőművész első kiállítását a The Studios-ban, a bemutatott festmények különböző lélekjátékok színházát mutatják be. Haraszti Blanka pár évvel ezelőtt lépett be a festészet világába , a kezdeti korszakban főként szépérzéket megmozgató témákat választott, azonban ez nem elégítette ki alkotói szomját, ezért fő inspirációjának az emberi lélek misztikumát választotta. Ekkor született meg benne a gondolat, hogy az érzelmek által folytatott háborúkról szeretne festeni. Azért, hogy ne csak a vászon beszéljen, Ragályi Marci fotóművészetének segítségével közösen keltették életre a festmények szürreális világát.

olvass tovább

Ha Van Gogh idejében léteztek volna kütyük

  • 2013. december 11.

Érdekes képeket publikált az "art x". Híres, régi festményeket utaztattak előre az időben, a modern kultúra talán egyik legjellemzőbb eszközeivel: kütyükkel. A képeken azt csinálják, amit általában a mai társadalom: Bámulják az eszközöket, zenét hallgatnak, fotóznak, elizolálva ezzel magukat a külvilágtól. Egészen más értelmet nyernek így a festmények.

olvass tovább

Művész vagy nem művész

  • 2013. szeptember 06.

Nálunk szokás a misztikum ködébe burkolni az olyan fogalmakat, mint „művész”, „festő”, „író”. Aminek egyenes következménye, hogy mindenféle homályos elképzeléseket gyártunk arról, ki számít alkotónak, és ki nem. Holott a definíció rendkívül egyszerű: alkotóművész az, aki művészi produktumokat, azaz regényeket, festményeket, szobrokat, stb. hoz létre. Hogy ezek színvonala milyen, az már más kérdés.

olvass tovább

Megérkezett Budapestre a Munkácsy-trilógia

  • 2010. november 11.

Megérkezett Budapestre Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája, amelyet a Magyar Nemzeti Galéria november 23-án nyíló kiállításán először láthat majd együtt a főváros közönsége. Az Ecce homo című képet már a hét elején sikeresen elhelyezték a múzeumban, a Krisztus Pilátus előtt és a Golgota című festményeket szerdán emelték be az épületbe.

olvass tovább

Hódítanak a lakberendezési dekorációs festmények

  • 2009. október 28.

Vajon mi hiányzik még a lakásomból? - kérdezik gyakorta az újdonsült lakástulajdonosok, mert a bútorok és háztartási gépek megvásárlása után is valahogy idegennek, hidegnek érzik a környezetüket. Egy képek, festmények nélküli otthon valóban olyan egy kicsit, mintha egy laboratóriumban járnánk, amelyhez nem köt bennünket valójában semmi, hisz éppen csak egy valami hiányzik belőle, az élet.

olvass tovább

Állítsátok meg a világot! Ki akarok szállni.

  • 2009. szeptember 23.

Budapest - hasonlóan a világ többi "világvárosához" - igazi graffiti fészek. Ezerféle változata van, az egyszerű és általánosan olvashatatlan tag-ektől kezdve, a már-már művészeti alkotásokig, egyesek szerint festményekig. A graffiti ellen egyesek szerint harcolni kell, mások szerint támogatni, mindenesetre életünk része.

olvass tovább