Kulcsszó keresés /


Ki nyeri meg a Google és a Microsoft párviadalát?

  • 2023. március 14.

Az elmúlt hónapokban a világ két legnagyobb technológiai vállalata közötti kiélezett versenytől hangos a világsajtó. A legtöbb elemzés arról számol be, hogy a Microsoft a ChatGPT (OpenAI) fejlesztésével és piaci bevezetésével jelentősen elhúzhat a Google előtt, eldöntve ezzel a már több évtizede tartó “állóháborút”. Akadnak azonban bőven szkeptikusok a témában, akik szerint a ChatGPT körüli felhajtás inkább csak egy ügyes PR fogás és hosszú távon nem lesz számottevő a redmondiak befektetése. Juhász Viktor felhőszakértő szerint a felhasználók elköteleződése nem a funkciók fejlesztésén vagy a pillanatnyi felhasználói élményen áll vagy bukik, hanem leginkább a megszokáson és az innovációra való nyitottságon múlik.

olvass tovább

A nálad is okosabb telefon

  • 2012. november 09.

A Google Now emlékeztetőt küld a Nexusodra a repülőd indulási időpontjáról, az asztalfoglalásodról és a fotózásra érdemes közeli érdekességekről!

olvass tovább

iRiver Story HD, könyv 2.0?

  • 2011. július 14.

A Google végre hivatalosan is bejelentette, hogy július 17-én végre piacra kerül első e-olvasója, az iRiver. Az eszköz hivatalos neve a roppant fantáziadús iRiver Story HD, melyet a főleg mp3 piacon domborító iRiver-rel együtt fejlesztett gugli barátunk.

olvass tovább

A világ legjobb munkahelye

  • 2011. január 06.

Ez nem a google irodája, még csak nem is a játéktesztelés, sőt, nem vízhordás a parlamentben, hanem az erősítőtesztelés. Az itt látható videón az úriember Bugera erősítőket tesztel egész nap, penget és hallgatja a rendellenes zajokat.

olvass tovább