Kulcsszó keresés /


Kappadókia legkülönlegesebb szállodája: Yunak Evleri barlanghotel

  • 2012. február 12.

Törökország eleve igazán kellemes ország, de Isztambulon kívül is kínál olyan élményeket, melyeket soha nem felejtünk el. Például Kappadókia vidékén találhatók azok a híres föld alatti városok, amelyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Aki viszont az izgalmas helyszínek után, még izgalmasabb szállodában akarja álomra hajtani a fejét, annak érdemes az Urgup nevű kis faluban található Yunak Evleri hotelben szállást foglalnia, amely ugyan egy sziklában lett kifaragva, de ennek ellenére minden luxust kielégít.

olvass tovább

Életműdíjat kap Tarr Béla

  • 2011. március 17.

Életműdíjat kap az Isztambuli Filmfesztiválon Tarr Béla, akit filmrendezői munkásságáért és a kortárs filmművészetre gyakorolt hatásáért tüntetnek ki - közölte a Magyar Filmunió. Az április 2-án kezdődő és immár 30. alkalommal megrendezendő isztambuli seregszemle Törökország legfontosabb filmes eseménye.

olvass tovább

St. Tropez, az Azúr part ékköve

  • 2010. május 19.

St. Tropez a Földközi-tenger partvidékének egyik kultikus helye, így olyan városokkal említhető egy lapon, mint Velence, Nápoly, Isztambul, Tunisz, Marseille, Barcelona, vagy akár Monte Carlo. A francia Riviéra egyik ékköve, a világ egyik legromantikusabb városa, St. Tropez, Brigitte Bardot városa következik.

olvass tovább

Isztambul

  • 2009. november 11.

Byzantion, Konstantinápoly, Bizánc, Isztambul. Európa egyik legrégebbi városát akár hívhatnánk örök városnak is, ha ezt a címet nem orozta volna el a sokkal jobb marketinggel rendelkező Róma. Pedig Isztambul legalább annyira erős versenyző, mint bármelyik Európai város. Vagy talán még inkább. Lássuk is, hogy miért.

olvass tovább