Kulcsszó keresés /


És akkor majd visszakapjuk a múltat

Felhőket sodor felém a szél, szürkületbe borul az ég. Halk robajjal dörren egyet a harag, s menekvésre inti a népet. Szaladunk a fedél alá, óvó helyet keresünk, elbújnánk, de a hang mindenhová elkísér. Félelmembe fohászfoszlányok sejlenek fel, borzongva állok, mivé lettem. Birodalmak épültek újjá a pusztulásból, erővel, bizakodással, reményekkel. Látták a célt, s küzdöttek érte.

olvass tovább

Engedd el a múltat

  • 2017. október 12.

Miért engedjük el olyan nehezen a múltat? Miért szeretnénk folyton olyan dolgokon változtatni, amikre már nincs lehetőség? El kell fogadni, hogy a múlt az múlt, aminek már régen vége, és sajnos a hibákon és a kudarcokon rágódni senkinek sem jó. Vissza kell tartani a rossz érzéseket, és csak a szép emlékeken nosztalgiázni, különben a jelenünk kárára válhat. Íme, néhány indok, ami miatt mindenkinek érdemes lenne elengednie a fájó emlékeket.

olvass tovább

Mary-Kate és Ashley Olsen legjobb filmjei

  • 2017. június 13.

Mary-Kate és Ashley Olsen egyet jelentenek legtöbbünk gyermek vagy tinikorával, amikor minden lány a világhírű ikerpárra akart hasonlítani. Első szerepüket közösen alakították a Bír-lak című sorozatban, ahol felváltva formálták meg Michelle Tanner karakterét. Innentől kezdve nem volt megállás, és számtalan közös filmet készítettek, amelyek közül most összegyűjtöttük a legjobbakat a lányok 31. születésnapja alkalmából. Jó nosztalgiázást!

olvass tovább

Retró időutazás

  • 2015. október 09.

A posta világnapja alkalmából régi korok nosztalgikus fotóit gyűjtöttük nektek össze, amikor még divat volt levelet írni és Facebbok ismerősök helyett penfriendjeink voltak a világ minden tájáról! Szeretnénk egy időgépet, most!

olvass tovább

A paintball története

  • 2011. július 20.

A paintball játék feltalálása az amerikai Bob Gurnsey nevéhez fűződik. A történet szerint Bob gyermekkora dugóspuskás csatái iránti nosztalgiájában egy szűkebb baráti körben szervezte meg az első játékot 1981-ben.

olvass tovább

Szótár nélkül érthetetlen a retróduma

  • 2011. július 01.

Nosztalgia, retro, vágyódás a múltba- többnyire olyankor tör ránk az érzés, merengünk a régi szép időkön, hordjuk letűnt korok ruháit, hallgatjuk muzsikáikat, képzeljük, hogy jó lenne visszahozni, amikor a jelen kultúrája valahogy megfeneklett.

olvass tovább