A pezsgőfogyasztás előnyei
Bár a minőségi vörösbor jótékony hatását sokan ismerjük, talán meg fogsz lepődni, ha azt mondjuk, hogy a pezsgőnek is számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ezeknek néztünk kicsit jobban utána.
olvass továbbBár a minőségi vörösbor jótékony hatását sokan ismerjük, talán meg fogsz lepődni, ha azt mondjuk, hogy a pezsgőnek is számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ezeknek néztünk kicsit jobban utána.
olvass továbbÚjabb mérföldkőhöz érkezett a Villa Gyetvai Borbirtok azzal, hogy idén nyáron bemutatja tradicionális készítésű pezsgőjét, a Belvedere-t. A pezsgő furmintból készült, és az egy hónapig tartó Belvedere Premier keretében ismerkedhetnek meg vele a Balaton rajongói.
olvass továbbA nyári szezonra ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest tetején található White Raven. A városra nyíló lenyűgöző panoráma mellett idén is számos újdonság várja a vendégeket: új signature koktélok, prémium alapanyagokra épülő, megújult étlap, exkluzív pezsgőbemutatók és még hangsúlyosabb zenei élmény teszi teljessé az esték hangulatát. A skybar egészen ősz közepéig várja mindazokat, akik a nyári estéket elegánsan, felejthetetlen környezetben szeretnék eltölteni.
olvass tovább- A Starbucks idén egy huncut csavarral már májusban meghívja vendégeit a nyár első kortyára. A napfényes szezon a kávézólánc új nyári kínálatával indul, ahol minden ital egy frissítő kaland – pukkanó gyöngyök, habkönnyű desszertkávék és citrusos eszpresszók hívogatnak, akár egy nyári tengerpart, ahol még egy sellő is boldogan megmártózna.
olvass továbbA nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.
olvass továbbFröccs, koktél, prosecco – ezek a legnépszerűbb nyári alkoholos italok. De vajon melyiket milyen pohárból érdemes inni? Mi a pezsgőkehely, honnan kapta a nevét a flute vagy a „hurrikánpohár”, és miért érdemes kónikus pohárból fogyasztanunk a fehérbort?
olvass továbbTöbb mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.
olvass továbbA stílust nehéz definiálni, ahogy a stílusos férfit is. Az ízlés természetesen nem csupán tárgyak és külsőség különleges kombinációja, hanem kisugárzás, modor, ápoltság, és még megannyi dolog összessége. Sajnos, vagy sem, a 21. század azonban a materializmus kora, így íme, egy materiális lista, ami hozzájárul a posztmodern férfi sármjához.
olvass továbbAz biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.
olvass továbbA Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében idén is megrendezik a főváros egyik legnépszerűbb kültéri programsorozatát, az Akvárium Tavasz Teraszt. A klub előtti pezsgő teraszon kialakított színpadon – április 1–22. között minden nap – az ország már elismert zenészei és fiatal tehetségei adnak majd ingyenes akusztikus koncertet, míg vasárnaponként a gyerekeket szórakoztatják kedvenc előadóik. A program nemzetközi sztárvendége a legendás spanyol DJ és producer, José Padilla lesz.
olvass tovább2017. április 25-én megnyílt a Müpa – Nemzeti Színház hajóállomás, így már menetrend szerint közlekedő hajójáratokkal is érkezhetnek a Müpa előadásaira látogatók. Az új hajóállomás ünnepélyes átadásán Káel Csaba, az intézmény vezérigazgatója kiemelte: nagy sikernek tartja, hogy az elmúlt 12 évben a Müpa nem csupán a főváros emblematikus kulturális intézményévé, de valódi, jól megközelíthető, a nézők és az ide érkező művészek által is kedvelt, pezsgő találkozóhellyé vált.
olvass továbbSzilveszter éjszakáján sokan csinos ruhába bújunk, pezsgőt iszunk, ünnepelünk, de kevéssé őrizzük a régi hagyományokat. Pedig számos érdekes hiedelem és népszokás létezik az újév napjára. Lássuk, melyek voltak a legnépszerűbb babonák – hiszen van, amit most is érdemes lenne betartani!
olvass továbbA Champagne és Pezsgő Világbajnokság díjátadó gáláján a mindössze 20 trófea, ezen belül a 11 National Champions nagydíj egyikét vehette át a somlói Kreinbacher Birtok. Miután Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjükért megkapták az első hazai aranyérmeket, utóbbit Londonban a Best Hungarian Sparkling Wine trófeával díjazták. Az abszolút világbajnok a Louis Roederer Cristal 2002 Magnumja lett, míg a legjobb nem évjáratos champagne a Charles Heidsieck Brut Réserve, amely a 25. Budapesti Borfesztiválon is kóstolható lesz.
olvass továbbIdén pünkösd hétvégéjén, május 12. és 15. között várja a vendégeket a Gourmet Fesztivál a Millenárison. A Kreinbacher Birtok minden eddiginél komolyabb line uppalnyitja a fesztiválszezont, a top éttermek kínálata mellé somlói tradicionális pezsgőik és boraik mellett három francia champagne-ház és egy termelő kínálatából választhat a nagyközönség.
olvass továbbAkár otthon, akár egy sikkes étteremben telik majd a Valentin-nap, az alkalomhoz semmi nem illik jobban, mint egy palack rosé pezsgő, egyenesen Champagne-ból. A Moët Rosé Impérial eleganciát és stílust ad a közös estéhez, teli van a tavaszt idéző gyümölcsösséggel, a hozzá illő ételekkel pedig valódi luxus élmény. De minek köszönheti a sikerét az ellenállhatatlan pink színen túl? Talán meglepő, de a friss trend mögött komoly szakmaiság és évszázados történelem áll.
olvass továbbA pohárvásárlás esetében, akár az élet legtöbb területén, érdemes az arany középutat választani.
olvass továbbA pezsgőt mindenki szereti, ráadásul könnyen be is szerezhető. A megfelelő hőmérsékleten (4-7°C) fogyasztva magában is nagyon kellemes, de miért ne bolondítsuk meg egy kicsit? Íme, 4 nagyon egyszerűen elkészíthető recept:
olvass továbbSomlói furmint pezsgőket díjaztak a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A Kreinbacher Birtok mindhárom benevezett pezsgőjét éremmel jutalmazták: a PrestigeBrutezüstérmet kapott, az Extra Dry és a Brut Classic pezsgők egy-egy bronzérmet szereztek. A versenyéletre hívója a téma elismert szaktekintélye, Tom Stevenson, aki szakértői panelével együtt két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.
olvass továbbEz volt a 19. szoba, amit a Térnyerőkben betámadtunk! Egy tágas, ugyanakkor meglehetősen kopár nappali-étkezőt kellett otthonossá varázsolni úgy, hogy a tulajdonossal nem is konzultálhattunk. Hogy miért?
olvass tovább