Kulcsszó keresés /


A Toyota nemzetközi kutatási központja kibővíti tevékenységét

  • 2020. augusztus 04.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát megoldások mellett a robotika és a mesterséges intelligencia fejlesztése terén is vezető szerepet betöltő Toyota nemzetközi kutatási központja, a Toyota Research Institute - Advanced Development, Inc. (TRI-AD) bejelentette, hogy 2021 januárjától egy holdingba, illetve két operatív cégbe szervezi át kibővített tevékenységét.

olvass tovább

jöhetnek a Toyota repülő autói?

  • 2020. január 17.

A Toyota a gyártásban, a minőségbiztosításban és a költségek ellenőrzésében szerzett tapasztalatával támogatja a Joby Aviation áttörésnek számító eVTOL légi járművének fejlesztését és előállítását. A világ leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát részben vagy teljesen elektromos meghajtások, az önvezető technológiák, valamint a robotika és mesterséges intelligencia területén is vezető fejlesztőnek számító, és saját repülő autó fejlesztési projektet is jegyző Toyota 394 millió dollárral, fő befektetőként finanszírozza a Joby C sorozatát.

olvass tovább

A Konyhakiállításon mutatkozott be a legújabb elektromos hajtású autó

  • 2017. március 06.

Elektromos hajtású autózás és a Konyhakiállítás elsőre talán két egymástól távol álló dolognak tűnhet, de nem akkor ha a Kenwood is szerepel a történetben. Az angol konyhai eszközöket gyártó cég idén rendhagyó módon demonstrálta Titanium XL készülékének erejét, és egy 700 kilogrammos Mini autót húztak el kizárólag a konyhai robotgép motorjával.

olvass tovább

Japán robotok az oroszlánok lábainál

  • 2013. augusztus 02.

A jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!

olvass tovább

Nissan Pivo 2 - a nők kedvence

  • 2010. július 13.

Ebben az elektromos autóban meglepő módon a legjobb barátod egy robot, ami beszél hozzád, figyel rád, a hangulatodat pedig a beszélgetések és az arcmegfigyelő technológia segítségével azonosítja. Ezek után pedig vagy felvidít, vagy megnyugtat.

olvass tovább

9

  • 2010. április 19.

A nem túl távoli jövőben a Nagy Gép segítségével a  világ robotjai felülkerekedtek az emberiségen, és megtizedelték a  humanoidokat. Miközben világunk darabokra hullott, misszió indult a  civilizáció megmentéséért - egy kis csoportnyi rongybabaszerű  teremtmény,  akikbe az emberiség utolsó napjaiban egy tudós szikrányi  életet  lehelt.

olvass tovább

Hasonmás

  • 2009. szeptember 23.

Ha mostanában el akarsz adni egy sci-fit, akkor legyen benne három tényező: robot, sok robot, még több robot. Szegény Asimov is forgatná a szemét, ha látná micsoda sokféleség van Hollywoodban robotika terén. Van itt minden: beszélő, érző, átalakuló, építő, vagy embert elemnek használó robot. Most végre lesz helyettesítő robot is. 

olvass tovább