Kulcsszó keresés /


Visszatér az ősz legkultikusabb íze

  • 2025. szeptember 01.

Ahogy a nyár lassan átadja helyét a hűvös reggeleknek és a fák lombjai sárgulni kezdenek, van egy biztos jele annak, hogy megérkezett az ősz: újra visszatér a Starbucks ikonikus Pumpkin Spice Latte-ja. Amikor a kezünkben gőzölög egy latte, az ősz igazi élménnyé válik, és a közösen eltöltött pillanatok mellett nosztalgikus hangulat is átjár minket. Nem véletlen, hogy az ital szezonális kedvenc lett: minden kortyában benne van mindaz, amit annyira szeretünk ebben az évszakban.

olvass tovább

Történelem egy csészében - Hogyan lett a kávé társasági esemény és digitális élmény?

  • 2025. augusztus 18.

A kávé története nemcsak egy ital fejlődéstörténete, hanem a társadalmakat formáló történelmi erőé is. A kávénövényt kezdetben körülölelő spirituális misztikumot a későbbiekben feloldotta és felőrölte – a valóságban is – a fejlődő társadalom: az ital élénkítő hatása miatt széles körben populárissá vált. Az ital fogyasztása hozta magával a kávéházak kialakulását, amelyek hamar találkapontokká és társasági események központjává váltak, és olykor forradalmak és történelmet formáló események színhelyéül is szolgáltak. A kapitalizmus térnyerésével és az élet felgyorsulásával a to-go kávézás a popkultúra szerves részévé vált, mára pedig az egykor misztikus növény a háztartások 85%-ának konyhapolcán is megtalálható.  Akár egy reggeli eszpresszóról, vagy egy nyugodt délutáni cappuccinóról van szó , a kávé mindig is összehozta az embereket. A Starbucks pedig végigkíséri a kávérajongókat ezen az ízekben és élményekben gazdag történelmi úton.

olvass tovább

Habos desszertkávékkal, pukkanó gyöngyös frissítőkkel és pezsgő eszpresszókkal kezdődik a sellőmesébe illő nyár

  • 2025. május 03.

- A Starbucks idén egy huncut csavarral már májusban meghívja vendégeit a nyár első kortyára. A napfényes szezon a kávézólánc új nyári kínálatával indul, ahol minden ital egy frissítő kaland – pukkanó gyöngyök, habkönnyű desszertkávék és citrusos eszpresszók hívogatnak, akár egy nyári tengerpart, ahol még egy sellő is boldogan megmártózna.

olvass tovább

Első magyarországi autós kávézójának megnyitójára készül a Starbucks

  • 2023. december 20.

- A Magyarországon az Amrest által üzemeltett Starbucks december közepén nyitja meg a hazai piacon az első drive-thru kávézóját Vecsésen, amelyben egyesíti a kényelmes, gyors és egyben magas színvonalú útközbeni kávézást. Az új üzlet elhelyezkedésének köszönhetően a reptérről vagy a reptérre tartó utasok is pillanatokon belül élvezhetik a magával ragadó Starbucksélményt.

olvass tovább

Egy hely, ahol a sellő szeret jeges vízben úszni

  • 2023. május 16.

A Starbucks nem vár az időjárásra, hivatalosan is megnyitja a nyári szezont, amiben a különleges jeges kávék épp úgy helyet kapnak, mint a vibráló árnyalatokban pompázó ajándéktárgyak, fantáziadús frissítők, a vegán vagy épp koffeinmentes italkülönlegességek, amelyek már további költség nélkül kérhetők a kávézólánc kínálatában elérhető tejalternatívákkal, így senkinek nem kell kompromisszumot kötnie.

olvass tovább

Starbucks kávékisokos

  • 2015. április 07.

1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.

olvass tovább