Kulcsszó keresés /


Váratlan utazás Detroit-ban

  • 2020. március 14.

Detroit nem tartozik az Egyesült Államok legnépszerűbb turistalátványosságai közé, mégis egy néhány napos tartózkodást megér. Sőt, még meglepetéseket is tartogat a „szellemváros”. Sajnos most már évek óta csak arról olvashatunk, hogy az egykor autógyártásáról híres város elnéptelenedése évtizedek óta tart, a lakosság jó része szép lassan eltűnik, a belváros irodái bezártak. A kertvárosban élők hátrahagyva házaikat tovább álltak a jobb élet reményében. Ahogy egyre inkább gyengült az Egyesült Államok autóipara, úgy vált egyre élhetetlenebbé Detroit. Szerencsére, egyszerű turistaként egy nyugodt, igaz meglehetősen üres várossal találkoztam.

olvass tovább

„Bármi történjék is, a Nap reggel fel fog kelni” - idézetek a nyolc év után az elnökségének búcsút mondó Barack Obamától

A mai napon, január 20-án Donald Trump kerül beiktatásra hivatalába, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Ez egyben azt is jelenti, hogy Barack Obama nyolc évet követően búcsút mond tisztségének, a világon megannyi ember legnagyobb szomorúságára. Függetlenül attól, hogy valaki egyetért, vagy sem Obama az elmúlt években hozott döntéseivel és cselekedeteivel, azt mindenkinek el kell ismernie, hogy a valaha volt egyik legkarizmatikusabb, végtelen biztonságot és nyugalmat sugárzó, botránymentes elnökről van szó.

olvass tovább

A 13 legfrappánsabb karikatúra, mellyel Donald Trump amerikai elnökké választására reagáltak

A 2016-os amerikai elnökválasztás eredményeit látva a fél világ (sőt, talán a világ nagyobb része) tátott szájjal bámult, ugyanis megtörtént az, amit egy nappal korábban még mindenki csak egy morbid viccnek gondolt. Már a kampányidőszak alatt is futótűzszerűen terjedtek a különböző mémek, amik leginkább az azóta az Egyesült Államok következő elnökének választott Donald Trump-ot próbálták kifigurázni. Azonban megtörtént a lehetetlen, és bár alig 48 óra telt el azóta, rengetegen fejezték ki a nemtetszésüket frappáns rajzokkal, melyek közül jöjjenek most legkifejezőbbek.

olvass tovább

Super Bowl: Tények, számok, őrültségek

  • 2013. február 03.

A világ egyik legnézettebb televízió műsora. Az USA abszolút kedvence az NFL döntő, mely minden év februárjában kerül megrendezésre. Sok legenda és még több számadat kering a sportesemény körül, vegyük hát a legérdekesebbeket!

olvass tovább

Szigorúan őrzött határok

  • 2011. április 04.

Az államiság egyik legfontosabb szempontja, hogy az országnak vannak határai. Ezek kiválóan alkalmasak arra, hogy az államiságot, függetlenséget jelképezzenek. Mai unalmas, elcsépelt szóhasználattal élve, a határok elválasztanak, vagy összekötnek. 

olvass tovább

Repülőgép-hordozó, te drága

  • 2010. január 24.

A világ és a cikkíró szerencséjére egy repülőgép-hordozó megépítése és fenntartása olyannyira drága, hogy akár több metróépítés is kijönne belőle Budapesten, és ezáltal nem kell több oldalas cikket írni belőle. Mindenesetre ez a feladat, tehát lássuk, mik is ezek a hajók, és hányan vannak.

olvass tovább