Kulcsszó keresés /


A bodzalé titkai: Természetes erősítő az immunrendszernek

  • 2025. március 11.

A bodzalé évszázadok óta a népi gyógyászat egyik kedvelt itala, amelyet nemcsak az íze, hanem számos egészségügyi előnye miatt is nagyra becsülnek. A fekete bodza (Sambucus nigra) bogyóiból készült ital antioxidánsokban, vitaminokban és gyulladáscsökkentő vegyületekben gazdag, így kiváló természetes támogatást nyújthat szervezetünk számára. De vajon pontosan milyen hatásai vannak, és hogyan érdemes fogyasztani? Nézzük meg részletesebben!

olvass tovább

Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled?

  • 2022. szeptember 23.

Az ősszel együtt beköszöntött a hűvösebb időjárás, a náthával, megfázással járó betegségek időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a megfelelő napi vitamin- és ásványianyag-bevitelre, hiszen szervezetünk, immunrendszerünk így időben fel tud készülni a még hidegebb télre. Gyümölcsöket, zöldségeket inkább nyáron eszünk nagyobb mennyiségben, pedig a hideg időszakban is bőségesen kellene belőlük fogyasztanunk, mikor a megfázás és az influenza is gyakoribb.

olvass tovább

Tévhit, hogy nyáron nem kell D vitamint szedni

  • 2021. június 28.

Jóval tudatosabban vásárolnak vitamint a magyarok, mint öt évvel ezelőtt. Sokan felismerték, hogy a kúraszerű szedés mellett a folyamatos szinten tartásnak is kiemelt szerepe van, ha a vitaminraktárak feltöltéséről van szó. Még mindig sok a tévhit egyes vitaminokkal kapcsolatban, de a vásárlók alaposabban tájékozódnak, mint pár évvel ezelőtt. Nem meglepő, hogy a koronavírus járvány alapjaiban változtatta meg a fogyasztási szokásokat, a C és D vitamin iránti kereslet ugrásszerűen megnőtt tavaly március óta. Tévhitek még mindig vannak: ilyen például, hogy nyáron senkinek nem kell D vitamint szedni – derül ki a multi-vitamin.hu beszámolójából.

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

Hogyan tartsuk formában szervezetünket a Q10 segítségével?

  • 2015. szeptember 19.

Immunrendszerünk támogatása kiemelkedően fontos, hiszen a változékony idő, a minket körülvevő stressz és rohanás, a szellemi és fizikai igénybevétel, valamint az egyoldalú táplálkozás mind harcot vívnak szervezetünkkel, megnehezítik annak optimális működését. Most pedig, az őszi, illetve téli hónapok beköszöntével, amikor egyre nehezebbé válik a szervezet természetes módon történő támogatása, különösen jól jöhet egy kis extra segítség.

olvass tovább

Az egészségünk is rámegy a spórolásra

  • 2015. január 29.

Bár a Covidot követően az emberek nagy része sokkal tudatosabb lett az egészségét illetően, egyre többet költöttünk vitaminokra, illetve egészségmegőrzésre, azonban a folyamatos infláció és a növekvő árak hatására egyre több mindenről vagyunk kénytelenek lemondani a vásárlások során. Ennek esik áldozatul az egészségünk is, hiszen az elsők között mondunk le erről, amikor kénytelenek vagyunk spórolni. A visszaesés okait és következményeit összegezte Jánvári András e-kereskedelmi szakértő, a Multi-vitamin.hu ügyvezető igazgatója.

olvass tovább