Lacsny Éva

Szexuálterápiával és EGÉSZség mentorálással foglalkozom, egyénre szabottan. Hivatásomnak tekintem az önismereti munkát, azt, hogy megtaláld a számodra legjobb életutat, párkapcsolatot, és benne, önmagad. Hogy képes legyél az intimitást adni és befogadni, és a nemi életedben is kiemelkedő magaslatokat tudjál megélni, választott pároddal, közösen. Szexuálterápiás praxisomból azt tapasztaltam, hogy a legtöbb embernek az önbecsülésével, az önbizalmával, a napi frusztráció-stressz-szorongás (röviden érzelmek) kezelésével van problémája, ami kihat az egészségére, a nőiességére/férfiasságára, az egyéni és párkapcsolati életének minőségére. Ezért minden konzultáció, holisztikus szemléletben történik, amiben a testtel, a lélekkel, és a pszichével való munka, egyaránt érvényesül, és megvalósul maga a fejlődési / gyógyulási folyamat. Kérj ingyenes visszahívást sms-ben vagy emailben, hogy meggyőződj, neked miben, és hogyan tudok segíteni. Várlak téged is szeretettel. Üdvözlettel, Lacsny Éva szexuálterapeuta és EGÉSZség mentor 0630/7160113 itk.intimitascoaching@gmail.com

Nem szégyelled magad?

Hányszor halhattuk ezt a mondatot?! Nem feltétlenül szüleinktől. Sőt, sokkal inkább onnan bentről, a saját fejünkből! Mindenkiben ott van az igazságosztó mumus, a lelkiismeret, a becsület és az öntudat kétélű címein, és bizony megvan a véleménye arról, hogy miért kell szégyenkezned, és miért nem.

olvass tovább

Intimitás mesék – a társ-dinamika

Az első témának a párkapcsolati dinamikát választottam, melyet most a női oldalról közelítek. Tehát a nő élettapasztalata (imprinting), mintái, hogyan befolyásolták a férfi viselkedését, és magát a kapcsolat alakulását. A dinamika milyensége és minősége, az alapja a két ember kapcsolatának, tehát annak is, hogy lehetséges-e az intimitás és annak megélése kettejük közöttük.

olvass tovább

Gyermeki szerepben lenni a párkapcsolatban

Vizsgáljuk kicsit az emberi és a szexuális vonatkozásait a szerepeinknek, a szerepcserének. Az ember alapvetően három féle szerepében lehet: felnőtt, gyermek és szülő. Egy párkapcsolatban is felvesszük mind a három szerepet, de alapvetően főként a felnőtt szerepünkben vagyunk. Ilyenkor tudunk társ kapcsolatban és olyan társ dinamikával élni és szervezni a mindennapi életünket és pillanatainkat, amik meghatározzák a párkapcsolat és az egyén egészséges működését. Ám van, amikor átkerülünk szülői szerepbe. Például, ha tanítani szeretnénk valamit a párunknak, amihez szükséges egy intenzívebb időszak. Amíg ez egy időszakos „esemény” a két fél között, addig tanítást és tanulást szolgál. Az az üzenete: „Gyere velem, kövess, emelkedjünk közösen!”

olvass tovább

Hogyan küzdj meg a szorongással, depresszióval

Előre szólok, kemény sorok következnek, különösen, ha te is érintett vagy. A kemény sorok mögött saját és kedves ügyfeleim által megosztott tapasztalat és tudás húzódik. Nem tudok beállni abba a sorba, ahol túlkedveskedéssel, túlzó megértéssel, támogatják az állapotban maradást. Helyette szeretnék mutatni mást. Ami működik. Ami gyorsan működik. Ha nem hiszed, próbáld ki.

olvass tovább

A pornó lehetséges veszélyei és az önkielégítés

Mire figyelj, ha pornó fogyasztó vagy – pornóval kapcsolatos sorozatunk következő cikke/videója. Sokrétű a téma, így több szempontból is közelítjük. Férfiakról beszélek, a pornóhoz kapcsolódó szexuális és önkielégítési szokásokról. Arról, hogy mire figyelj pornó fogyasztóként, hogy ne csússzanak el a dolgok az életedben. Persze, szerintem fontos, hogy a nők is tudjanak a témáról, és akár az ismeretük által, képesek legyenek segíteni a férfinak, ha szeretne normalizálódni, vagy abban a „sávban” maradni. Felhívásként írok, talán kissé keményebben, mint máskor, hogy a szavaknak is legyen akkora ereje, mint a pornóval átitatott elmeállapotnak…

olvass tovább

Az elhidegülésnek van ellenszere?!

Az intimitás, szexualitás témájában a leggyakoribb kulcsszavak az együttlét, az orgazmus, a megélés, a kielégülés, a kapcsolódás. Vagyis azon cselekvések, amik által örömöt tudunk adni, vagy kapni, partnerünktől. Ez az izgi része.

olvass tovább