Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Rendezvények - „De még  játékból sem hittem el, hogy ott nem jut egy hely ahol születtem”

„De még játékból sem hittem el, hogy ott nem jut egy hely ahol születtem”

Rendezvények
Stylelife - Mi történik a héten?  2025.08.11-17.

Mi történik a héten? 2025.08.11-17.

Stylelife
 - Hiába telik az idő, minden párkapcsolaton dolgozni kell

Hiába telik az idő, minden párkapcsolaton dolgozni kell

 - 7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

Autó & Motor - A csend hangja - BMW iX xDrive60

A csend hangja - BMW iX xDrive60

Autó & Motor
Mindent egymásért - Ami nélkül nincs értelme egy kapcsolatnak sem - a bizalom

Ami nélkül nincs értelme egy kapcsolatnak sem - a bizalom

Mindent egymásért
 - Tanulj a veszteségből: 5 dolog, mely a veszteség hatására jobb emberré formál

Tanulj a veszteségből: 5 dolog, mely a veszteség hatására jobb emberré formál

Autó & Motor - Gen-E,  a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát

Gen-E, a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát

Autó & Motor
 - A bizalomról

A bizalomról

 - Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Autó & Motor - Az első lépcsőfok is magas az 1000-es BMW-k világában: 2025-ös BMW S1000R

Az első lépcsőfok is magas az 1000-es BMW-k világában: 2025-ös BMW S1000R

Autó & Motor
  1. 6. Budai Gourmet Bor és Jazznapok

6. Budai Gourmet Bor és Jazznapok

  • 2010. május 06.
  • Komment

 


Szakmai programok:

14:30 A közösségi értékesítés új formája: Soproni Kékfrankos Kft. A közösségi értékesítés és marketing tapasztalatairól beszélget Rigler Zsolttal (Bormarketing Műhely, Sopron) Geönczeöl Attila szakíró.

A soproni pincészetek megalapították a Soproni Kékfrankos Kft-t, Magyarország első közösségi borkereskedelmi cégét. ?Aki a Soproni Kékfrankos Kft-től vásárol, az gyakorlatilag közvetlenül a pincészettől vásárolja a bort? ? állítják a szervezők, akik szerint cégük klasszikus értelemben nem lesz versenytársa a többi borkereskedőnek.

˝A Soproni Kékfrankos Kft. 2010. március 9-től indítjuk útjára, hogy egy klasszikus bor kis- és nagykereskedelmi társaság révén erősítsük a soproni borok piaci pozícióit˝ - közölte a vállalkozás induló sajtótájékoztatóján Taschner Kurt borász, a Kft. ügyvezetője. A cég különlegessége, hogy a nyereségorientált vállalkozás tulajdonosai nonprofit szervezetek: a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. és a Soproni Borút Egyesület. Így érthető, hogy az üzleti életben megszokottól eltérő módon a Soproni Kékfrankos Kft. esetében a tulajdonosok egyetértésével az eredmény kizárólag közösségi célra fordítható a borvidék, a soproni borászatok és boraik érdekében.

Amennyiben ötlete, véleménye vagy kérdése van az adott témával kapcsolatban, írja meg: hozzászólások »

15:15 Mire jó a Michelin csillag? Gondolatébresztő beszélgetés az első magyar Michelin csillag apropóján. Gerendai Károly (Costes) és Csapody Balázs (Kistücsök) étterem tulajdonossal beszélget Szabó Edit újságíró.

Costes és Kistücsök - két nagyszerű étterem. Az egyik Budapest szívében, a másik a Balaton déli partján. Az egyikben francia sztárinstruktor tanította be a személyzetet, portugál séfje kifogástalan francia alapanyagokkal dolgozik, a másikban a hagyományok tiszteletére és a regionális alapanyagok minél szélesebb körű alkalmazására törekszik a magyar iskolákban tanult, de külföldi munkahelyeken edződött konyhafőnök.

Két út, egy cél: olyan sikeres éttermet vinni, amelynek konyháját szeretik, munkatársait tisztelik az egyre nagyobb számban visszatérő vendégek. A Costes nemrég Michelin csillagot kapott, a Kistücsöknek pedig bérelt helye van a hazai éttermek toplistáján. Valamit tehát tudnak. De vajon hogyan látja a mai magyar gasztronómia helyzetét a két ház tulajdonosa, Gerendai Károly és Csapody Balázs? Mire jó a Michelin csillag, kell-e minden honi étteremnek ilyen elismerésre vágynia? Tervekről, célokról, vágyakról, elképzelésekről, trendekről, alapanyagokról, ízekről és a vendéglátás hétköznapi örömeiről beszélgetünk.

Amennyiben ötlete, véleménye vagy kérdése van az adott témával kapcsolatban, írja meg: hozzászólások »

16:00 Szezonális borok - időszakos választék. Új lehetőségek a kiskereskedelemben és Horeca-ban. Kerekasztal beszélgetés a kereskedelmi, marketing és borászati lehetőségekről.

Moderátor: Geönczeöl Attila

A borászatban és borkereskedelemben egyaránt nagy jelentősége van a szezonalitásnak, hisz mind a termelés, mind a fogyasztás alapvetően szezonális. Külön időszaka van a friss könnyed fehérboroknak, a rozéknak, az ünnepek borinak, vagy akár a nagyobb testű téli boroknak is, illetve a gasztronómiában a szezonális ételekhez társított boroknak (pl. spárga-borok). Ez az időszakosság kreatív módik kiterjeszthető a kereskedelem további területeire is, hisz egy-egy-akció, termelő, fajta, borvidék előtérbe helyezése kereskedelmi szempontból hasonlóképp működik akár a kiskereskedelemben, akár a gasztronómiában nézzük. Ezekről a fogyasztási szokásokról, és az ezzel kapcsolatban alkalmazható kereskedelmi és marketing technikákról beszélgetünk a termelés, kereskedelem, gasztronómia területéről érkező szakemberekkel.

Amennyiben ötlete, véleménye vagy kérdése van az adott témával kapcsolatban, írja meg: hozzászólások »

Kóstolózóna:

Ezen szakmai napon a ProWein-hez hasonló kóstolózónát alakítunk ki. A kóstolózónában egy-egy témához kapcsolódóan egy csokorra valót válogattunk a 2009-es év legszebb - akár szezonális listázásra alkalmas- boraiból. Itt a szakemberek egy helyen, akár egymással összevetve szabadon kóstolhatják meg és értékelhetik a tematikának megfelelő borokat.

    * könnyű és illatos nyári borok (2009)
    * rozék (2009),
    * soproni borok (kiemelt vendég-borvidék)

A kóstolózónába borászonként egy-egy bort válogattunk. A kóstolózóna a kiállítás területén kerül kialakításra, ahol szakavatott személyzet kóstoltatja a megfelelően előkészített borokat. A legjobb eredményt elért borokat díjazzuk, amelyről az oklevelet a borászok már másnap ki is tehetik a standon

Forrás: http://www.budaigourmet.hu

Előző
2 / 2. oldal

  • 2010 bor Budai Gourmet Bor és Jazz napok esemény

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Etyek- A magyar Toszkána -  A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk. - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Etyek- A magyar Toszkána - A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.
    • Stylenews
    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója
    • Stylenews
    Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!
    Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Mi kell a jó szexhez? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Mi kell a jó szexhez?
    • Keresd a nőt!
    A megcsalás 7 téveszméje - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    A megcsalás 7 téveszméje
    • Keresd a nőt!
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
    • Stylelife
    Megérdemled a boldogságot?
    Az esendőség nem szégyen, mégis ezt gondoljuk
    Horvátország titkos arca – 6 természeti csoda a tengerparton túl
    Láthatatlan akadályok a kapcsolatokban - hogyan szabadulhatunk meg tőlük?
    Mézédes áfonyás keménycukor – Ford Mustang GT Performance Convertible teszt
    Azt kérdezed, mi a szeretet ? Ha elhagysz, Veled mehetek?
    A világ azt hitte, Michael Jackson tért vissza: hasonmás videója 7,3 milliós nézettséggel robbant be

    Kapcsolódó cikkek

    Etyek- A magyar Toszkána -  A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.

    Etyek- A magyar Toszkána - A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.

    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója

    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója

    Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!

    Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!

    Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

    Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

    Hatezer főt várnak a hónap végén a Senior+ Expora

    Hatezer főt várnak a hónap végén a Senior+ Expora

    Borárverés a Tokaji Tavaszon

    Borárverés a Tokaji Tavaszon

    Legolvasottabb írások

    Mi kell a jó szexhez?

    Mi kell a jó szexhez?

    A megcsalás 7 téveszméje

    A megcsalás 7 téveszméje

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Megérdemled a boldogságot?

    Megérdemled a boldogságot?

    Az esendőség nem szégyen, mégis ezt gondoljuk

    Az esendőség nem szégyen, mégis ezt gondoljuk

    Horvátország titkos arca – 6 természeti csoda a tengerparton túl

    Horvátország titkos arca – 6 természeti csoda a tengerparton túl

    Láthatatlan akadályok a kapcsolatokban - hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

    Láthatatlan akadályok a kapcsolatokban - hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

    Mézédes áfonyás keménycukor – Ford Mustang GT Performance Convertible teszt

    Mézédes áfonyás keménycukor – Ford Mustang GT Performance Convertible teszt

    Azt kérdezed, mi a szeretet ? Ha elhagysz, Veled mehetek?

    Azt kérdezed, mi a szeretet ? Ha elhagysz, Veled mehetek?

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia