Spanyolos olaszos fogások a Barcelona-Milano-Budapest tengelyen
Budapest belvárosában az egyre felkapottabb „Hold utcai gasztro-negyed” szomszédságában, a Nagysándor József utcában nyitja meg kapuit 2016 áprilisában a TioFelipe.
olvass továbbBudapest belvárosában az egyre felkapottabb „Hold utcai gasztro-negyed” szomszédságában, a Nagysándor József utcában nyitja meg kapuit 2016 áprilisában a TioFelipe.
olvass továbbMindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.
olvass továbbKi ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.
olvass továbbAzt mondják, a grillezéshez nem kell más, csak tűz, egy rács és ehető alapanyag. A grillezés nem puszta ételkészítés, hanem társasági esemény, egyike a nyár egyik legjobb pillanatainak. A Samsung multifunkciós Okos Sütője grill funkciójának köszönhetően az ősz és a rossz idő beköszöntével sem kell lemondanod a grillezés adta örömökről. Ahhoz, hogy Te szervezd az ősz legfergetegesebb grillpartiját, Stiller Tamás séf ad tippeket.
olvass továbbKét világelső – a teniszcsillag Roger Federer és Yannick Alléno, a három Michelin-csillaggal elismert francia séf stílusos konyhai bemutatót tartott Champagne szívében az Le & étterem megnyitóján. A champagne-ért rajongó sztár, mint a Moët & Chandon nagykövete örömmel segített be az est fogásainak elkészítésénél és világhírű stílusérzékét most a konyhában próbálta megcsillantani.
olvass továbbIdén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.
olvass továbbMolnár Tamással, a Dunyha konyhafőnökével álltunk neki hamburgert készíteni, mégpedig libából. Ez természetes Budapest első libaéttermében, mint ahogy az is, hogy sok praktikával lettünk gazdagabbak.
olvass továbbAz első szabály szerintünk: néhány nagyon jó ételhez elég csak a villa. De az a Villa Esca legyen, mert abban van egy jó konyha, egy laza séf, sok jó alapanyag és egy kényelmes ebédlő!
olvass továbbSzéll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a kilencedik lett a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen, így a 29 éves szakács ott lesz a lyoni világdöntőn.
olvass továbbA sztárséf mondta, mi csináltuk – és persze ellestük azokat a fortélyokat, amelyeket te is könnyedén hasznosíthatsz otthon.
olvass továbbLyoni mese arról, mit csinál a szabadnapos mesterszakács a gasztronómia fellegvárában. Aki elmesélte: Grégory Alamercery, a város legújabb csillagaspiráns séfje.
olvass továbbTanulj egy igazi legendától! Európa egyik legizgalmasabb kreatív szakácstehetsége, Marc Fosh látott vendégül mallorcai éttermében.
olvass továbbA Csizmás, a kandúr című mesefilmben a Shrek-filmekből megismert macskának egyenesen a világot kell megmentenie a rosszfiúktól. Küldetését nehezíti, hogy egy megkergethető fényfolt vagy egy pohár tejecske könnyen eltereli a figyelmét a feladatról.
olvass továbbSipos József Kaland című filmje nem más, mint Márai Sándor azonos című színdarabjának adaptációja. A film középpontjában egy szerelmi háromszög áll: a neves orvosprofesszor (Gerd Böckmann, német tévés színész) fiatal és szép felesége (Marozsán Erika) beleszeret a professzor patronáltjába (Csányi Sándor).
olvass tovább2011. október 14-én a Symbol Budapest étteremben 44 borász legfinomabb borait és a Symbol séfjei által és a borászok saját receptjei alapján készített krémeket próbáltuk ki.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass továbbMa van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.
olvass továbbRitkán ajánlunk a gasztronómia rovatban könyvet (eddig még soha - szerk.), de most úgy éreztük kivételt kell tennünk, ezzel a csodálatos, újra kiadott könyvvel. József nádor egykori udvari szakácsának egyetlen műve ez, mely eredetileg "Legújabb Magyar Szakács Könyv" címen jelent meg a 19. század elején.
olvass tovább