Kulcsszó keresés /


Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Bizarr gyümölcsök a világból

  • 2013. július 17.

Egzotikus helyekre nem csak a táj, vagy a kultúra miatt utazunk, a helyi zöldségek, gyümölcsök éppoly érdekesek lehetnek. Elsőnek valószínűleg valami furcsa szörnyszülöttnek nézzük majd őket, valójában azonban messzi tájak különleges finomságairól van szó, melyek minden fenntartásunk ellenére fogyaszthatóak! Ha eddig csak almával, meg körtével találkoztál, a most következőkben segítünk, hogy felismerd a távoli földrészek népszerű kuriózumait!

olvass tovább

Nagy Nemzeti fokhagyma Nap

  • 2013. április 18.

Gondoltátok volna, hogy a fokhagymának is van egy napja, amikor megemlékeznek világszerte a növény áldásos hatásáról, számos recepttel ünnepelve? Ezt a napot, nemzetközileg, április 19-én tartják, amikor is a fokhagyma gyógyerejére, számos felhasználási módjára hívják fel a figyelmet. Ez a cseppet sem hétköznapi zöldség, igazából egy gyógynövény, amely nevéhez híven, komoly gyógyerővel bír.

olvass tovább

DEGUSTA borok & finomságok

  • 2011. március 09.

Múlt év végén új gourmet bolttal gazdagodott Budapest, a Királyhágó tér környéke. A Degusta - Borok & Finomságok remekül illeszkedik a budai tér körüli pékségek, zöldségesek és bioboltok sorába. A kínálat gerincét hazai termelőktől beszerzett minőségi élelmiszerek adják. A tulajdonosok a Slow Food mozgalom követőiként kiemelt szerepet szánnak a magyar kistermelők termékeinek.

olvass tovább

Paradicsom. Mire jó?

  • 2010. április 06.

Ha valamit köszönhetünk Kolumbusznak Amerika felfedezése kapcsán, akkor az a paradicsom. Ez az univerzális zöldség lassan 500 éve pirosítja, színesíti meg életünket, a 16. századtól kezd elterjedni Európában, és lesz azóta is az egyik legnépszerűbb kapásnövény.

olvass tovább