Kulcsszó keresés /


Zöld-fehér rangadó

  • 2015. november 05.

A címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria 29–28-ra nyert hazai pályán a Győri Audi ETO KC ellen női kézilabda NB I szerdai rangadóján a Népligetben, és ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrott.

olvass tovább

A zöld 50 árnyalata

  • 2015. július 06.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kertjében sétálgatva érdekes építményre bukkanhat az arra járó. A kert közepén egy modern, már-már futurisztikus házat állítottak ki, aminek története rögtön felkeltette az érdeklődésemet, így utána jártam, hogy miért és hogyan került oda.

olvass tovább

Ismerd meg Izlandot!

  • 2015. április 16.

Izland egy gyönyörű ország. Sőt, a legtöbb látogató szerint olyan, mintha az ember egy másik világba csöppent volna! Izland kopár vidékeit itt-ott felbukkanó lávakőzetek, fényes zöld moha, meleg források, tornyosuló vízesések, gleccserek és vulkánok törik meg. Tökéletes hely minden kalandvágyó utazó számára, hiszen csodálatos kalandokban lehet részük a legbátrabbaknak. Hogy pontosan mikben, azt az alábbi 32 képben mutatjuk meg!

olvass tovább

Paneltuning vésés nélkül

  • 2014. szeptember 20.

Úgy tűnik, az évekkel ezelőtt oly divatos wenge+kiwizöld párosítás a lakberendezésben még most is sok ember ízléséhez közel áll. Persze a trendek már egészen más irányba mutatnak, de ahogy a mediterrán stílus is jó ideje befészkelte magát sok ember otthonába, úgy ez a modern otthonokban még sokáig kedvelt lesz.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Ahol a kívánságok valóra válnak

  • 2013. október 13.

Ukrajnában távol a központtól Rivnie városában található az a nyári hónapokban tündöklően zöldellő szerelemalagút, mely 1 km hosszan nyúlik el a vasút mentén. Igazán népszerű hely a szerelmesek között, sőt a hely szépségének adottsága az idők alatt már azt a babonát is népszerűvé tette, miszerint, ha az alagút alatt kívánunk valamit és a kívánságunk mellett egy csók is elcsattan, és ez a csók igazán őszinte érzésekből fakad, akkor bizony valóra válik a kívánságunk.

olvass tovább