Kulcsszó keresés /


Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

5 étel, amivel rosszat teszel a bőrödnek

  • 2016. április 25.

Mindenki tudja, hogy a szép bőrhöz elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Tudjuk, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, sok vitamint kell bevinni és a víz elengedhetetlen, de vajon azt is tudjuk, hogy mit tilos enni? Na ugye, hogy nem!

olvass tovább

A zöld szemű szörny

  • 2016. január 24.

Azt hiszem, idővel mindnyájan megismerkedünk a zöld szemű szörny szívszorító kézfogásával, aki a féltékenység keserű alakjaként mutatkozik be nekünk. Csakhogy mi, nők, igazából nem a másik lány külsejére, vagy megjelenésére vagyunk féltékenyek, hanem egy sokkal mélyebbről jövő érzésre, ami a férfiak számára gyakorlatilag felfoghatatlan.

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

Zöld-fehér rangadó

  • 2015. november 05.

A címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria 29–28-ra nyert hazai pályán a Győri Audi ETO KC ellen női kézilabda NB I szerdai rangadóján a Népligetben, és ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrott.

olvass tovább

A zöld 50 árnyalata

  • 2015. július 06.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kertjében sétálgatva érdekes építményre bukkanhat az arra járó. A kert közepén egy modern, már-már futurisztikus házat állítottak ki, aminek története rögtön felkeltette az érdeklődésemet, így utána jártam, hogy miért és hogyan került oda.

olvass tovább

Ismerd meg Izlandot!

  • 2015. április 16.

Izland egy gyönyörű ország. Sőt, a legtöbb látogató szerint olyan, mintha az ember egy másik világba csöppent volna! Izland kopár vidékeit itt-ott felbukkanó lávakőzetek, fényes zöld moha, meleg források, tornyosuló vízesések, gleccserek és vulkánok törik meg. Tökéletes hely minden kalandvágyó utazó számára, hiszen csodálatos kalandokban lehet részük a legbátrabbaknak. Hogy pontosan mikben, azt az alábbi 32 képben mutatjuk meg!

olvass tovább

Paneltuning vésés nélkül

  • 2014. szeptember 20.

Úgy tűnik, az évekkel ezelőtt oly divatos wenge+kiwizöld párosítás a lakberendezésben még most is sok ember ízléséhez közel áll. Persze a trendek már egészen más irányba mutatnak, de ahogy a mediterrán stílus is jó ideje befészkelte magát sok ember otthonába, úgy ez a modern otthonokban még sokáig kedvelt lesz.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább