Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylenews - ROBERT PATTINSON AZ 1664 MÁRKANAGYKÖVETE LETT

ROBERT PATTINSON AZ 1664 MÁRKANAGYKÖVETE LETT

Stylenews
Autó & Motor - Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Autó & Motor
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Kalandra fel! – BMW X3 30e xDrive PHEV

Kalandra fel! – BMW X3 30e xDrive PHEV

Autó & Motor
Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
Stylenews - Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

Stylenews
  1. Főzz olaszul: az eredeti bolognai

Főzz olaszul: az eredeti bolognai

  • 2014. szeptember 28.
  • Komment

Sokféleképpen csinálják a világban, de az eredeti csak egyféleképpen készülhet – kifogástalan minőségű paradicsompüréből és húsból.


Tagliatelle bolognai raguval

Főzz olaszul: az eredeti bolognai -  -  - ++++t%C3%A9szta, +++Tagliatelle+bolognese, ++Tagliatelle+bolognai+raguval, +Essencia+F%C5%91z%C5%91iskola, olasz+konyha,



Hozzávalók 2 személyre:

kb. 20 dkg tagliatelle

125 g darált hús (fele borjú-, fele marhahús, azonos testrészből)

25 g húsos szalonna (a legjobb a pancetta)

25 g sárgarépa

25 g szárzeller

25 g vöröshagyma

1 evőkanál paradicsompüré

0,5 dl vörösbor

1 evőkanál vaj

kevés rozmaring

fél gerezd fokhagyma

5 dkg parmezán

hús- vagy zöldségalaplé

Főzz olaszul: az eredeti bolognai -  -  - ++++t%C3%A9szta, +++Tagliatelle+bolognese, ++Tagliatelle+bolognai+raguval, +Essencia+F%C5%91z%C5%91iskola, olasz+konyha,



1. A húsos szalonnát, a vöröshagymát, a szárzellert és a sárgarépát vágd apró kockákra.

2. A darált borjúhúst a szalonna, olívaolaj, hagyma, rozmaring, fokhagyma, angolzeller és sárgarépa finomra vágott keverékén (ez a soffrito) kezd pirítani. Ha szükséges, adj hozzá kevés alaplevet.


3. Amikor a hús félpuha, paradicsompürével pirítsd tovább, és adj hozzá vörösbort.

4. Az elpárolgott alaplevet folyamaton pótold, amíg minden megpuhul. Érdemes szakaszosan felönteni alaplével, hogy a ragu szaftosabb legyen.


5. Ízlés szerint sózd, borsozd és végül adj hozzá jó minőségű vajat. Tálaláskor keverd össze a tésztával és a tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.



Mire használd? Tésztaszószként spagettival, széles metélttel, lasagnelapok közé tölteléknek, rakott egytálételnek krumplipürét rétegezve rá és azzal összesütve.


Zöldségalaplé

Főzz olaszul: az eredeti bolognai -  -  - ++++t%C3%A9szta, +++Tagliatelle+bolognese, ++Tagliatelle+bolognai+raguval, +Essencia+F%C5%91z%C5%91iskola, olasz+konyha,



Hozzávalók 4 literhez:

60 ml olaj

130 g vöröshagyma

130 g póréhagyma

70 g zellerszár

70 g sárgarépa

70 g paradicsom

3 gerezd fokhagyma

4,5 l hideg víz

1. A zöldségeket tisztítsd meg, vágd egyenlő darabokra, a fokhagymát zúzd össze.

2. Az olajat melegítsd föl egy lábosban és öntsd bele a zöldségeket.

3. 3-5 percig párold lefedve.

4. Öntsd bele a vizet és 30-40 percig főzd gyöngyözve, félidőben add hozzá a fűszerzacskót.

5. Az alaplevet szűrd le, így egy-két napig a hűtőszekrényben tartható. A fel nem használt alaplevet adagonként érdemes lefagyasztani és később krémlevesekhez, rizottóhoz vagy éppen egy újabb adag bolognai raguhoz fölhasználni.

 Essencia Főzőiskola

  • tészta Tagliatelle bolognese Tagliatelle bolognai raguval Essencia Főzőiskola olasz konyha

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Főzz olaszul: az eredeti bolognai - , divat, életmód, stílus
    Főzz olaszul: az eredeti bolognai
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Véletlenszerű találkozások nincsenek - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Véletlenszerű találkozások nincsenek
    • Keresd a nőt!
    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?
    • Keresd a nőt!
    Addig nem ismered igazán a társad, amíg ezeket a dolgokat nem tapasztaltad meg vele - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig nem ismered igazán a társad, amíg ezeket a dolgokat nem tapasztaltad meg vele
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok
    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni
    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál
    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj
    Stílusos találkozás a Balatonon
    Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése
    Az állatok világnapja: több, mint szeretet

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Véletlenszerű találkozások nincsenek

    Véletlenszerű találkozások nincsenek

    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?

    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?

    Addig nem ismered igazán a társad, amíg ezeket a dolgokat nem tapasztaltad meg vele

    Addig nem ismered igazán a társad, amíg ezeket a dolgokat nem tapasztaltad meg vele

    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok

    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok

    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni

    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni

    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál

    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál

    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj

    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj

    Stílusos találkozás a Balatonon

    Stílusos találkozás a Balatonon

    Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

    Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia