Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Autó & Motor - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Autó & Motor
Body & Sport - A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

Body & Sport
Mindent a szemnek - Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Mindent a szemnek
Divathírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Divathírek
Mindent a szemnek - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Mindent a szemnek
Rendezvények - Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Rendezvények
 - Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország

  • 2013. január 28.
  • Komment

Széll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a kilencedik lett a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen, így a 29 éves szakács ott lesz a lyoni világdöntőn.


Erős a mezőny, amelyben Tamásnak az egész világnak meg kell mutatnia, mit tud ő és a magyar konyha. Annyira erős, hogy Európa gasztronómiai nagyhatalmai közül nem lesz ott Lyonban sem Spanyolország, sem Németország. Sőt, Olaszország is csak az egyik szabadkártyával tudott kijutni idén, mi azonban ott leszünk! A magyar különítmény a brüsszeli selejtezőn elért 9. helyével viszont alanyi jogon lehet ott a 24 tagú keretben, amelyben Magyarország mellett Marokkó és Sri Lanka lesz csak újonc.

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,

A plakát is indult a poszterek nemzetközi versenyében (Fotó: Gálos Viktor)


Komoly volt a felkészülés, amelyben a 2009-es norvég győztes is részt vett segítőként. Az állami támogatás sem maradt el, hiszen a magyar turizmus egyik fő vonzereje a gasztronómia. Tamás edzései az élsportolókéhoz hasonlítható, versenykörülmények között, stopperrel főzte meg nap, mint nap ugyanazt a menüt. Neki és 21 éves segítőjének, Garai Ádámnak 5 óra 35 perc áll rendelkezésre majd elkészíteni mindent. A menüsor mangalicára, magyar borokra és magyar édességekre (pl. Gerbeaud szelet, Eszterházy torta) fog épülni. Az indulás előtti utolsó sajtótájékoztatón nekünk is alkalmunk volt megkóstolni a menü két elemét, a gulyást és a lángost. Előbbi a mangalica zsírjától kellően testes volt, apró, ropogós zöldségkockákkal, utóbbi pedig friss a hazai különlegességektől, a túrótól, tejföltől és különleges az Arany Kaviár magyar kaviárjától.

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,

Ezzel a munkájával lett Széll Tamás kilencedik a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,
A tálat fiatal formatervezők alkották, akiket Rudik Ernő kockája ihletett. A legismertebb magyar feltaláló írt is pár keresett szót a magyar csapat támogatására. Az alkotás kinézetét persze a legnagyobb titok övezi, de a miniszterelnök facebook profilján találtunk egy fotót, amelyen látszik a mű. De vajon idén is marad az európai dominancia a világ legrangosabb „főzőversenyén”? Holnap és holnapután kiderül. A mi szereplésünkre 30-án kerül sor. Széll Tamás utolsó előttinek mutatja be menüjét talán a legnehezebb etapban. A világ legerősebbjeinek számító Norvégia és Egyesült Államok után, valamint Japán előtt.

Kivételes alkalom ez Magyarországnak. Ahogy Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje (fenti képen középen) a Gerbeaub-ban tartott sajtótájékoztatón, pár nappal a döntőre indulás előtt fogalmazott, „itt az idő, hogy megmutassuk, a magyar konyha nem a paprikafüzérről és a fokhagymáról szól. Ha hozzuk az elődöntőn szerzett helyezésünket, az már világsiker, bármi ennél jobb eredményt érünk el újoncként, az a csoda kategóriába tartozik."

Müllner és Kálmán videója a felkészülésről és a brüsszeli selejtezőről

És a 2013-as végeredmény:

1. Franciaország
2. Dánia
3. Japán
4. Nagy-Britannia
5. Norvégia
6. Svédország
7. Egyesült Államok
8. Izland
9. Kanada
10. MAGYARORSZÁG

Tamás értékelése a Világevőnek: "A próbákon sikerült már jobban is, de ha minden tökéletesen összejön, akkor is maximum egy helyet tudtunk volna javítani ezen az eredményen, a 8. helyzettől nagyon sok ponttal voltunk lemaradva. Nem vagyok csalódott, nagyon boldog vagyok!"


Paul Bocuse 1926-ban született és a mai napig a szakácsművészet
Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,
pápája. Családja 1765 óta foglalkozik vendéglátással a Saône partján. „Megújította a helyi specialitásokat anélkül, hogy közben túlságosan behódolt volna az új divatoknak” – írja róla a Larousse lexikon. 1987 óta két évente rendezik meg a gasztronómiai világbajnokságot, amelyen ő a védnöke, és amelyen a profi szakácsok a Bocuse d'Or szakácsművészeti díjért versengenek.
 
  • bock bisztró bocuse d\'or lyon rubik kocka széll tamás

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    Nem jó egyedül - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Nem jó egyedül
    • Keresd a nőt!
    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?
    • Keresd a nőt!
    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával
    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!
    Itt találtam meg önmagam
    Szelfi, design, magány: a modern emberekről szól kissmiklos legújabb kiállítása
    Légy stílusos szilveszterkor és újévkor a WITTCHEN-nel
    A sport mint művészet – egy különleges szemlélet
    A Diótörő végre mindenkihez elér – varázslatos, élő zenekaros balettel indul a 2026-os év
    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia