Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
 - Picasso botrányos szerelmi élete

Picasso botrányos szerelmi élete

Autó & Motor - Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Autó & Motor
Autó & Motor - A legtakarékosabb Ranger - Ford Ranger Plug-in Hybrid Wildtrak

A legtakarékosabb Ranger - Ford Ranger Plug-in Hybrid Wildtrak

Autó & Motor
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Stylenews - Két Bib Gourmand csatlakozik a MICHELIN Guide Hungary válogatásához

Két Bib Gourmand csatlakozik a MICHELIN Guide Hungary válogatásához

Stylenews
Stylenews - 3 méter széles és 1,7 méter magas házimozi-kijelzőt mutatott be az LG

3 méter széles és 1,7 méter magas házimozi-kijelzőt mutatott be az LG

Stylenews
Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Autó & Motor - Mercedes-Benz Vision Iconic: remekmű az új ikonikus korszakhoz

Mercedes-Benz Vision Iconic: remekmű az új ikonikus korszakhoz

Autó & Motor
Életérzés - Az egészség a szájnál kezdődik

Az egészség a szájnál kezdődik

Életérzés
Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
  1. Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország

  • 2013. január 28.
  • Komment

Széll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a kilencedik lett a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen, így a 29 éves szakács ott lesz a lyoni világdöntőn.


Erős a mezőny, amelyben Tamásnak az egész világnak meg kell mutatnia, mit tud ő és a magyar konyha. Annyira erős, hogy Európa gasztronómiai nagyhatalmai közül nem lesz ott Lyonban sem Spanyolország, sem Németország. Sőt, Olaszország is csak az egyik szabadkártyával tudott kijutni idén, mi azonban ott leszünk! A magyar különítmény a brüsszeli selejtezőn elért 9. helyével viszont alanyi jogon lehet ott a 24 tagú keretben, amelyben Magyarország mellett Marokkó és Sri Lanka lesz csak újonc.

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,

A plakát is indult a poszterek nemzetközi versenyében (Fotó: Gálos Viktor)


Komoly volt a felkészülés, amelyben a 2009-es norvég győztes is részt vett segítőként. Az állami támogatás sem maradt el, hiszen a magyar turizmus egyik fő vonzereje a gasztronómia. Tamás edzései az élsportolókéhoz hasonlítható, versenykörülmények között, stopperrel főzte meg nap, mint nap ugyanazt a menüt. Neki és 21 éves segítőjének, Garai Ádámnak 5 óra 35 perc áll rendelkezésre majd elkészíteni mindent. A menüsor mangalicára, magyar borokra és magyar édességekre (pl. Gerbeaud szelet, Eszterházy torta) fog épülni. Az indulás előtti utolsó sajtótájékoztatón nekünk is alkalmunk volt megkóstolni a menü két elemét, a gulyást és a lángost. Előbbi a mangalica zsírjától kellően testes volt, apró, ropogós zöldségkockákkal, utóbbi pedig friss a hazai különlegességektől, a túrótól, tejföltől és különleges az Arany Kaviár magyar kaviárjától.

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,

Ezzel a munkájával lett Széll Tamás kilencedik a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen

Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,
A tálat fiatal formatervezők alkották, akiket Rudik Ernő kockája ihletett. A legismertebb magyar feltaláló írt is pár keresett szót a magyar csapat támogatására. Az alkotás kinézetét persze a legnagyobb titok övezi, de a miniszterelnök facebook profilján találtunk egy fotót, amelyen látszik a mű. De vajon idén is marad az európai dominancia a világ legrangosabb „főzőversenyén”? Holnap és holnapután kiderül. A mi szereplésünkre 30-án kerül sor. Széll Tamás utolsó előttinek mutatja be menüjét talán a legnehezebb etapban. A világ legerősebbjeinek számító Norvégia és Egyesült Államok után, valamint Japán előtt.

Kivételes alkalom ez Magyarországnak. Ahogy Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje (fenti képen középen) a Gerbeaub-ban tartott sajtótájékoztatón, pár nappal a döntőre indulás előtt fogalmazott, „itt az idő, hogy megmutassuk, a magyar konyha nem a paprikafüzérről és a fokhagymáról szól. Ha hozzuk az elődöntőn szerzett helyezésünket, az már világsiker, bármi ennél jobb eredményt érünk el újoncként, az a csoda kategóriába tartozik."

Müllner és Kálmán videója a felkészülésről és a brüsszeli selejtezőről

És a 2013-as végeredmény:

1. Franciaország
2. Dánia
3. Japán
4. Nagy-Britannia
5. Norvégia
6. Svédország
7. Egyesült Államok
8. Izland
9. Kanada
10. MAGYARORSZÁG

Tamás értékelése a Világevőnek: "A próbákon sikerült már jobban is, de ha minden tökéletesen összejön, akkor is maximum egy helyet tudtunk volna javítani ezen az eredményen, a 8. helyzettől nagyon sok ponttal voltunk lemaradva. Nem vagyok csalódott, nagyon boldog vagyok!"


Paul Bocuse 1926-ban született és a mai napig a szakácsművészet
Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország -  -  - bock bisztró, bocuse d'or, lyon, rubik kocka, széll tamás,
pápája. Családja 1765 óta foglalkozik vendéglátással a Saône partján. „Megújította a helyi specialitásokat anélkül, hogy közben túlságosan behódolt volna az új divatoknak” – írja róla a Larousse lexikon. 1987 óta két évente rendezik meg a gasztronómiai világbajnokságot, amelyen ő a védnöke, és amelyen a profi szakácsok a Bocuse d'Or szakácsművészeti díjért versengenek.
 
  • bock bisztró bocuse d\'or lyon rubik kocka széll tamás

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Az ideális nő - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Az ideális nő
    • Keresd a nőt!
    Ha te nem lennél - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ha te nem lennél
    • Keresd a nőt!
    Életünk férfijai: Apa csak egy van - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Életünk férfijai: Apa csak egy van
    • Keresd a nőt!
    Képtelen vagyok létezni nélküle - A traumás kötődésről
    A pasik tényleg elhiszik, hogy a szétfilterezett képek mögötti nő a valóságban is úgy néz ki
    Mit jelent egy manipulátor bocsánatkérése?
    Mindful Things: 3 Tipp az őszi stressz kezelésre
    Hogyan teremts békét az otthonodban? Feng Shui vasárnapra
    A legtakarékosabb Ranger - Ford Ranger Plug-in Hybrid Wildtrak
    Óraátállítás 2025: 9 apró trükk, hogy hétfőn is friss legyél
    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia