Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval
Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset. Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.
Tökéletes választás egy stílusos ebédre, egy nyugodt vacsorára vagy akár egy pohár rozé mellé a teraszon.
Hozzávalók (2 adaghoz):
* 2 érett, de nem túl puha sárgabarack (vagy nektarin)
* 100 g lágy kecskesajt
* 1 marék dió (kb. 40 g)
* 1 tk vaj + 1 tk méz (a dió karamellizálásához)
* 1-2 marék friss rukkola vagy madársaláta
* 1 ek olívaolaj
* 1 tk balzsamecet vagy mézes-mustáros öntet
* só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A diót egy száraz serpenyőben pirítsd meg 1-2 perc alatt, majd add hozzá a vajat és a mézet. Folyamatosan kevergetve karamellizáld, míg bevonatot nem kap. Tedd félre.
2. A barackokat felezd meg, vágd cikkekre, és egy grillserpenyőben (vagy sima serpenyőben) pár perc alatt süsd meg, amíg enyhén karamellizált nyomot nem kap.
3. A salátaalapot locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sózd, borsozd.
4. Tedd rá a grillezett barackokat, morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg a karamellizált dióval.
5. Díszítheted friss bazsalikommal vagy menta levelekkel is, ha van otthon.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez