Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt
Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.
Csirkés-zöldséges tavaszi egytálétel
Hozzávalók (2 adag):
* 2 csirkemellfilé, kockára vágva
* 1 sárgarépa, vékony karikára vágva
* 1 kisebb cukkini, félkarikára vágva
* 1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
* 1 marék zöldborsó (fagyasztott is lehet)
* 2 gerezd fokhagyma, aprítva
* 1 evőkanál olívaolaj
* Só, bors, friss kakukkfű vagy petrezselyem
* 1 teáskanál citromlé
Elkészítés :
- Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkemellet 5-6 perc alatt.
- Add hozzá először a sárgarépát, és pirítsd további 3-4 percig.
- Ezután mehet bele a többi zöldség: a cukkini, paprika, zöldborsó, és az aprított fokhagyma.
- Párold fedő alatt kb. 8-10 percig, amíg minden megpuhul, de még roppanós marad.
- Fűszerezd sóval, borssal, friss zöldfűszerekkel, és egy kevés citromlével.
- Frissen, akár egy szelet pirított teljes kiőrlésű kenyérrel tálald.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez