Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Autó & Motor - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Autó & Motor
Body & Sport - A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

Body & Sport
Mindent a szemnek - Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Mindent a szemnek
Divathírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Divathírek
Mindent a szemnek - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Mindent a szemnek
Rendezvények - Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Rendezvények
 - Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. STYLELIFE
  2. Macaronkészítés házilag

Macaronkészítés házilag

  • 2015. március 15.
  • Komment

Márk Szonja éttermi cukrász az Essencia Főzőiskolában mutatta meg nekünk, hogy csinálja 10 lépésben a tökéletes macaront, amit ezentúl otthon is elkészíthetsz.


Macaronkészítés házilag - STYLELIFE -  - macaron recept,

Alaprecept kb. 35-40 darabhoz

Hozzávalók:


150 g mandulaliszt (kapható a Culinaris vagy az Ázsia Bt. Üzleteiben)
300 g porcukor, kettéosztva
110 g szobahőmérsékletű tojásfehérje, kettéosztva
38 g víz
ételfesték


Elkészítése: 


1. Bélelj ki 3 tepsit sütőpapírral. Egy habzsákba illessz sima lyukú idomcsövet. Mérd ki az összes hozzávalót.
2. A mandulalisztet daráld át 150 g porcukorral.
3. Keverj ki 55 g tojásfehérjét tetszés szerinti ételfestékkel.
4. A színezett tojásfehérjét keverd simára a mandulás porcukorral.
5. A maradék 150 g porcukrot egy kis lábasban keverd a vízzel, hogy a cukor feloldódjon. Főzd 118 Celsius fokosra a cukorszirupot. Amikor 115 foknál tart, verj lágy habot a maradék 55 g tojásfehérjéből.
6. Amikor a szirup elérte a 118 fokot, vékony sugárban öntsd a habhoz, közben folyamatosan keverd elektromos habverővel. Verd habbá, miközben hűtsd vissza 50 fokosra.
7. Forgasd a színezett masszába. Akkor jó az állaga, ha a spatulát kiemelve a massza szalagosan omlik vissza a tálba.
8. Töltsd habzsákba, majd azt a tepsire merőlegesen tartva nyomj kb. 10 forintos érme méretű halmokat a sütőpapírra. Amint végeztél egy tepsivel, néhányszor ütögesd a konyhapulthoz.
9. Tedd félre 30-40 percre. Közben a sütőt melegítsd elő (légkeveréses esetében) 150 fokra. Amikor a macaron már nem ragad (ezt az ujjaddal óvatosan ellenőrizheted), mehet a sütőbe 10 percre. 5 perc után a sütő ajtaját fakanállal támaszd ki résnyire.
10. Amikor a macaron megsült, a sütőpapírral együtt azonnal húzd le a tepsiről. A papírról csak akkor vedd le, amikor már teljesen kihűlt. A megsült pogácsákból párosítsd az azonos méretűeket, hogy „összeragasztás” után szép formája legyen a macaronnak.

Töltelék ötletek: tölteléknek használhatsz lekvárt, csokoládé ganache-t vagy gyümölcshabot. Étcsokoládés ganache-hoz forralj 100 g tejszínt, és öntsd 200 g apróra vágott étcsokoládéra, hogy egy perc után simára keverhesd. Ízesítheted alkohollal (pl. narancslikőrrel vagy málnapálinkával). A málna- és szederhabhoz végy 1 l habtejszínt, 1/2 kg mascarponét és 300 g gyümölcsöt. A gyümölcsöt 2-3 evőkanál cukorral melegítsd fel úgy, hogy levet engedjen, majd pépesítsd botmixerrel. Nyomd át szűrőn, hogy a magok fennmaradjanak. Miután a tejszínt lágy habbá verted, add hozzá a mascarponét és kb. 2 ek porcukrot, majd verd kemény habbá. Ebbe forgasd bele a gyümölcspürét, ízlés szerinti mennyiségben.


Tippek: 


- A macaron töltés nélkül a hűtőben hetekig eláll, betöltve viszont csak egy-két napig tartható el.
- A habok keverését mindig bentről kifelé végezd, miközben a tálat az ellentétes irányban forgatod.
- A macaron felületének simának kell lennie, ezért, ha kinyomás után csúcsos marad, oda kell ütögetni a tepsit az asztalhoz.
- A sütőpapír négy sarkát odaragaszthatod egy-egy pötty tésztaanyaggal, hogy ne pöndörödjön és ne csúszkáljon.
- A gyümölcshab akkor jó állagú, ha nem csöpögős, hanem lekonyul a spatuláról.

  • macaron recept

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Macaronkészítés házilag - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Macaronkészítés házilag
    • Stylelife
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    Nem jó egyedül - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Nem jó egyedül
    • Keresd a nőt!
    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?
    • Keresd a nőt!
    Így fuss télen: 4 tipp, ha a hideg időben is futócipőt húznál
    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával
    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!
    Itt találtam meg önmagam
    A sport mint művészet – egy különleges szemlélet
    A Diótörő végre mindenkihez elér – varázslatos, élő zenekaros balettel indul a 2026-os év
    Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

    További cikkek

    Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

    Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

    Zeppelin óra: az egyik legférfiasabb márka a karórák világában – fedezze fel most!

    Zeppelin óra: az egyik legférfiasabb márka a karórák világában – fedezze fel most!

    Tökéletes megoldások a modern életstílushoz

    Tökéletes megoldások a modern életstílushoz

    Kertészkedés a testi és lelki egészségért: így fogj hozzá!

    Kertészkedés a testi és lelki egészségért: így fogj hozzá!

    Barkácsolás stílusosan: kiegészítők, melyekkel feldobhatod a műhelyed

    Barkácsolás stílusosan: kiegészítők, melyekkel feldobhatod a műhelyed

    Ez történik az emberi szervezettel, ha abbahagyod az alkohol fogyasztást

    Ez történik az emberi szervezettel, ha abbahagyod az alkohol fogyasztást

    Legolvasottabb írások

    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni

    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni

    Nem jó egyedül

    Nem jó egyedül

    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?

    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?

    Így fuss télen: 4 tipp, ha a hideg időben is futócipőt húznál

    Így fuss télen: 4 tipp, ha a hideg időben is futócipőt húznál

    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

    Itt találtam meg önmagam

    Itt találtam meg önmagam

    A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

    A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

    A Diótörő végre mindenkihez elér – varázslatos, élő zenekaros balettel indul a 2026-os év

    A Diótörő végre mindenkihez elér – varázslatos, élő zenekaros balettel indul a 2026-os év

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia