Zöld istennő tál – avokádós, pisztáciás, lime-os quinoa bowl
Egy tál, ami maga a nyári frissesség, de nem csak a színe miatt. Ez a könnyű, mégis tápláló quinoa bowl a zöld színek ünnepe , benne minden, ami egészséges. Egy kis roppanás, egy kis citrus, egy kis selymesség. Tökéletes ebédre vagy egy wellness délutánra, ahol nem csak az ízek, de a látvány is inspirál.
Hozzávalók :(2 főre)
* 1 csésze főtt quinoa
* 1 érett avokádó
* 1 marék friss spenót
* 1/2 kígyóuborka, vékonyra szeletelve
* 1 marék pirított pisztácia
* Friss petrezselyem vagy koriander
* 1 lime leve + reszelt héja
* 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
* Himalája só, frissen őrölt bors
* Opcionálisan: feta morzsa vagy vegán alternatíva
Elkészítés :
1. A főtt quinoát locsold meg az olívaolajjal és lime-lével, keverd bele a reszelt lime-héjat.
2. Egy tál aljára helyezd a spenótot, erre kanalazd a lime-os quinoát.
3. Halmozd rá a szeletelt uborkát, avokádót (szeletelve vagy kockázva), és szórd meg pisztáciával.
4. Díszítsd friss zöldfűszerrel, és ha szeretnéd, morzsolj rá egy kis fetát is.
5. Frissen tálalva, hidegen a legjobb.
Tálald márvány- vagy kerámiatálban, szórj rá egy kevés ehető virágot (pl. borsmustár vagy árvácska), és kész is.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez