Kulcsszó keresés /


Budapesti Történetek - Tél

  • 2012. február 09.

Noha kicsit megkésve, de megérkezett. Hideggel, hóval, mindennel, ami egyszerre szép és néhol kellemetlen. Stingtől olvastam, hogy az a szép a télben, hogy a gyárvárosokat is gyönyörűvé varázsolja. Éljünk akár a városban, kár vidéken, vagy éppen hegyvidéken, az énekes nem téved.

olvass tovább

Sárik Péter trió a Budapest Jazz Clubban, február 8-án este, avagy hogyan találkozott Richard Bona Ronaldinhoval

  • 2012. február 07.

Persze újabb, immáron megszokott logikai bukfenc a cím, vagy talán különféle kulturális terek találkozása, mégis érdemes elidőzni, legutóbbi Sárik Péterrel folytatott magánbeszélgetésemnél. Azt taglaltuk, hogy miképpen is lehet valaki elismert a maga területén, természetesen sokadszor Maradona példáját említettem, mint olyan zsenijét, aki szerette azt amit csinált, és ezt mindenki azonnal megérezte. Zenei és emberi hitelességről beszélgettünk, amikor is a remek zongorista megosztott velem egy történetet.

olvass tovább

Budapesti Történetek - Béke

  • 2012. január 26.

Tegnap reggel egy galamb repült be a Ferenciek terén az aluljáróba. Nem találta helyét, majd egy rövid légtérbeli sasszé után leült a mozgólépcsők közti részre és figyelt. Nem értette láthatólag, hogy ki hová, és miért le és fel, és miért itt lent. Nem tudom, hogyan alakult további napja, biztosan megtalálta a kijáratot.

olvass tovább

Kortalan remekművek - Hair

  • 2012. január 26.

Persze nem egyszerű arról írni, amiről már szinte mindent mindenkinek és a világ mindkét felén, illetve akkori felén elmondott. Most, amikor már csak egy oldal létezik, annak is Huntington szerint a végénél járunk, egészen másról szólhat, illetve jelképként segíthet mindenkinek, aki nem csupán a korszakról, hanem egy világképről óhajt tudomást, vagy éppen már nem tudomást venni.

olvass tovább

Univerzális nyelv, energia, Fábián Juli…

  • 2012. január 20.

Hogy miképpen tudunk világnyelveket, anélkül, hogy szótárakat böngésznénk, első hallásra nem könnyű elgondolni. Azonban ha jobban kinyílunk, talán megérthetjük, mekkora tudás birtokában vagyunk. Elég benyomni a playt, és ugyanazt halljuk, talán a szívünk is ugyanúgy dobban, ahogyan bárhol máshol a nagyvilágon. Fábián Juli zenéje élmény. Járjunk a Föld bármely táján, ez a muzsika ugyanazt jelenti.

olvass tovább

Budapesti történetek - Játék

  • 2012. január 20.

Nem tudom pontosan, hol döccent meg a szekér, vagy hol döntött úgy a világ, hogy megálljt parancsol. Talán nem divat figyelni a kényelem miatt, talán elszoktunk a legegyszerűbb dolgainktól, és nem merünk hinni sem a természet erejében, és lassan saját erőnkben sem.

olvass tovább

Kortalan remekművek: Harcosok klubja

  • 2012. január 19.

Nem véletlenül, visszatekerve kezdi. Ha figyelünk a végén egy megoldás, illetve egy kiindulópont megvilágosodva. A mélypont, és a fogyasztás előre vetítve mindazt, amiben most élünk, ahová csak most jutottunk.

olvass tovább