Kulcsszó keresés /


Sumi Tra My Nguyen, a formabontó divattervező

  • 2010. szeptember 23.

Sumi Tra My Nguyen egy roppant érdekes, mondhatni formabontó kreációt dolgozott ki, és valósított meg. Alkotásait Szűcs Edit, Por-hüvely, Diszfunkcionális Divat kiállításának részeként láthatta a nagyközönség, a Design Hét 2010 Budapest keretében. A tervező Maklári-Tót Attilát kérte fel a fotók elkészítésére, ennek kapcsán figyeltünk fel rá, akit munkájáról és jövőbeli terveiről is kérdeztünk.

olvass tovább

London Fashion Week, fiatalok lendületben

  • 2010. szeptember 21.

A London Fashion Week negyedik napja, bár nem hozott olyan neveket mint az előzőek, mégis igen színvonalasra sikerült. Főleg fiatalokat tudunk kiemelni, akik számos előremutató kollekciót terveztek 2011 tavaszára. Így például David Koma-t, Holly Fulton-t, Mark Fastot, vagy épp Christopher Kane-t.

olvass tovább

Ma van a magyar dráma napja

  • 2010. szeptember 21.

Ma van a magyar dráma napja, ebből az alkalomból több színházban különleges programmal várják a közönséget, de kiállítás, szoboravatás és díjkiosztó is szerepel az ünnepi programban. A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21.-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, s új művek születését ösztönözzék.

olvass tovább

London Fashion Week 2010

  • 2010. szeptember 17.

A New York divathét befejeztével nem tér nyugovóra a divatvilág, csak átteszi székhelyét Európába. Az európai divathetek első nagy állomása a London Fashion Week, mely több mint száz divatbemutatóval, kiállítással és a kiegészítő rendezvényekkel várja a divat iránt érdeklődőket, szeptember 17- 23. között.

olvass tovább

Michael Kors 2011 tavasz/nyár

  • 2010. szeptember 16.

Michael Kors tavasz/nyári kollekciója laza, elegáns, miközben végtelenül egyszerű. A tervező pontosan belőtte, mi kell 2011 tavaszán, nyarán a nőnek és férfinak. Egyszerű szabás, tiszta vagy épp letisztult színek, közérthető darabok.

olvass tovább

Mikor passzol egy farmer?

  • 2010. szeptember 15.

„Vannak olyan hátsók, amelyek farmerhez lettek kitalálva. Ez már feltételezésében is stimmel. A derék megfelelő távolságra van a farkcsonttól, a nadrágzseb alsó széle pedig 3-4 centivel a fölött a pont fölött végződik, amelytől a popsi felső combbá válik. Elég klassz látvány egy ilyen farmer, a hozzáillő hátsóval..” (Vogue-ból 2009. szeptember)

olvass tovább

Alpha Industries pilótadzseki története

  • 2010. szeptember 09.

Valljuk be, melyikünk nem álmodozott az amerikai filmek csodálata közben azon, hogy ő bizony vadászpilóta lesz, magabiztos járással, Ray Ban napszemüveggel és azzal a bizonyos pilótakabáttal. Azzal a ruhadarabbal, mely túlzás nélkül állíthatjuk, ikonikus darabja a második világháború utáni férfidivatnak, mely csak olyan darabokkal említhető egy lapon, mint Humphrey Bogart ballonkabátja, vagy Sean Connery szmokingja. Az Alpha Industries története következik.

olvass tovább

New York Fashion Week. Első nap.

  • 2010. szeptember 09.

A legnagyobb női RTW (ready to wear) divathetek első állomása fog következni. Tavasszal és nyár elején már megismerkedhettünk a jövő évi tavasz/nyári férfi kollekciókkal (idejében fogunk róla értekezni) most végre a nők hónapjai következnek. New York ma éjjel (magyar idő szerint elkezdődik), ideje hát, hogy közelebbről is szemügyre vegyük a mai nap programját.

olvass tovább