Kulcsszó keresés /


Event Design Show

  • 2010. október 12.

Október 7-én első alkalommal került megrendezésre az EVENT DESIGN SHOW, amely kompromisszumok nélkül mutatja be a rendezvény-design aktuális trendjeit.

olvass tovább

Mercedes-Benz Design - Az alkotás művészete kiállítás

  • 2010. október 06.

Nagyszabású kiállítással enged bepillantást a Mercedes-Benz a márka designjának jelenébe és jövőjébe 2010. október 7-től november 14-ig Budapesten, a hazai és nemzetközi design népszerű bemutatóhelyén, az Iparművészeti Múzeumban. A Design Hét Budapest programsorozat keretében megvalósuló kiállítás apropója a márka új, kecskeméti gyártóüzemének létesítése, illetve az, hogy a Mercedes-Benz a korábbi évek együttműködése után egy újabb tervezési projektet kezdeményezett az idén 130 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel.

olvass tovább

Mercedes, ahogy magyarok terveznék

  • 2010. október 04.

A 130 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Mercedes-Benz Design egy hazánkban egyedülálló közös design-projekt eredményeit mutatta be a Mercedes-Benz Design – Az alkotás művészete című kiállításon.

olvass tovább

A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Féléves vizsgamunkák kiállítása

  • 2010. szeptember 28.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2010. október elsején nyitja meg az idei tanév első kiállítását, amely a Design Hét eseménysorozatához kapcsolódik. A tárlaton a 2009/2010-es tanév II. félévét lezáró vizsgákra készült alkotásokból válogattunk, és az iskola összes szakja képviseli magát; a stylistok, divattervezők, fotósok, lakberendezők, enteriőrtervezők és a tervezőgrafikusok.

olvass tovább

A Maybach új napszemüveg kollekciót mutat be

  • 2010. szeptember 27.

Nem akarjuk kimondani, de muszáj: A Maybach lifestyle kiegészítői talán még jobbak, mint az autóik. Vitathatatlanul vonzó designer termékeikre rápillantva egyből érthetővé válik, hogy miért mondjuk ezt. A termékcsalád most tíz szemüvegkerettel és nyolc különböző napszemüveggel bővül, melyek a német optikus cég, az IVKO licence alapján készülnek.

olvass tovább

Sumi Tra My Nguyen, a formabontó divattervező

  • 2010. szeptember 23.

Sumi Tra My Nguyen egy roppant érdekes, mondhatni formabontó kreációt dolgozott ki, és valósított meg. Alkotásait Szűcs Edit, Por-hüvely, Diszfunkcionális Divat kiállításának részeként láthatta a nagyközönség, a Design Hét 2010 Budapest keretében. A tervező Maklári-Tót Attilát kérte fel a fotók elkészítésére, ennek kapcsán figyeltünk fel rá, akit munkájáról és jövőbeli terveiről is kérdeztünk.

olvass tovább

A könyvtárdesign

  • 2010. június 30.

A katalógusszekrény sajnos a múlt bútora már. A számítógép és az internet világában a könyvtáraknak sincs igazán szüksége rájuk, ezért számos darab került, kerülhetett ki a magánlakásokba, ahol új funkciót kaptak, kaphattak: tárolás felsőfokon.

olvass tovább

Designhotelek: Adam & Eve Hotel, Antalya

  • 2010. június 22.

Hűvös idő ide vagy oda, a hirtelen betoppant nyár pavlovi reflexekkel indítja be mindenkiben a nyaralás-tervezgetést, és mivel a Mediterráneum úgyis kiverhetetlen az úticélok tophármából, legyen most képzeletbeli holiday-helyszínünk Törökország, azon belül is Antalya. 

olvass tovább

Majoros Zita a WAMP Hónap Designere májusban

  • 2010. május 17.

A Szigettel  közös kreatív pályázatot kiíró WAMP szakmai zsűrije májusban Majoros Zitát választotta a Hónap Designerének. A Bolt  márka tervezőjének betűkből és beszédes piktogramokból építkező öltözékeinek legújabb kollekciója, május 16-án mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri WAMP vásáron.

olvass tovább