Kulcsszó keresés /


Pripjaty újra

  • 2011. május 02.

A csernobili atomkatasztrófa 25-ik évfordulója sajnálatos aktualitást kapott a fukusimai atomerőmű körüli vészhelyzet kapcsán, így a számtalan memoár mindegyike kitért az atomenergia körüli vitákra. Mi ebben állást nem foglalunk, ám szemezgettünk egyet a legjobb orosz fotóblog képei közül. Szomorú képek következnek.

olvass tovább

Egyedi Herczeg Zoli PUMA cipő

  • 2011. április 18.

Herczeg Zoli a PUMA Creative Factory és Fogt Linda stylist közreműködésével egy tűzpiros cipőt tervezett, amely egy korábbi, saját tervezésű csizmájának a reprodukciója. Igazi piros mániás divattervezőről van szó, aki ebben a színben a tüzet, a lendületet és az életenergiát látja. Saját bevallása szerint oroszlán az aszcendense, ami tűzjegy, innen eredhet a piros szín imádata.

olvass tovább

Év háza

  • 2010. október 11.

Bontott anyagokat is alkalmaztak és megújuló energiát hasznosító berendezéseket is felhasználtak azok az építészek, akik a 2010-es „Év háza” díjat nyerték.

olvass tovább

A Strasbourgi Ütőegyüttes koncertje

  • 2010. október 08.

A 20. század második felének nyugat-európai művészi zenéje bizonnyal másként alakult volna az 1962-ben alapított Strasbourgi Ütőegyüttes nélkül. Valamennyi koncertjüket a hidegfejű racionalitás és az elképesztő energiákat felszabadító ösztönös muzikalitás feszültsége teszi felejthetetlenné, immár harmincnyolc éve. Gyökereik a háború utáni avantgárd világába vezetnek, s progresszív zenei világképük azóta sem változott. Több mint 250 mű született a számukra, az együttes tagjai 400 különböző hangszeren játszanak, s ütőhangszerparkjuk több ezer darabot számlál.

olvass tovább

Smart Energy

  • 2010. június 03.

Bios Life E világpremier! Az egyedülálló, 100%-ban természetes, koffeinmentes energiaital az ősi japán Matcha tea erejével Magyarországon is kapható!

olvass tovább

Hidrogéntöltő állomás otthonra

  • 2010. március 25.

A japán gyártó napenergiával működő hidrogéntöltő állomást helyezett üzembe Los Angelesben. Az új töltőállomást otthoni használatra tervezték, 0,5 kg hidrogén előállítására képes 8 óra alatt, ezzel kb. 50 km autózhatsz.

olvass tovább

Betonszék bambusz ülőkével - Christel Hadiwibawa

  • 2010. január 19.

A fenntartható design körében folytatott, Honours névre hallgató kutatási projekt részeként született meg a P1 és P2 székek formaterve. Christel Hadiwibawa, ausztrál designer a Canberra School of Art munkatársaként tervezte meg az ázsiai építészet hagyományait hordozó, betonból, bambuszból és ültetvényről származó faanyagból készült bútorokat. A hazaszállításukhoz azért kell némi energia...

olvass tovább

Az egyedülálló képminőségű LG LH9000

  • 2009. szeptember 23.

Az LG Electronics bemutatta a Full LED háttérvilágítással ellátott Full HD felbontású LH9000 LCD TV-jét. A készülék kontrasztban gazdag képet nyújt alacsony energiafogyasztás mellett. Az LG a TV-t a 2009-es berlini Nemzetközi Elektronikai Kiállításon (IFA) mutatta be.

olvass tovább

Greenbird rekordkísérlete

  • 2009. február 02.

A Greenbird szeretne a jégen is sebességrekordot felállítani Valahol egy versenyautó, egy repülőpép és egy jacht között helyezkedik el a Greenbird, egy könnyű jármű, mely csak a szél energiáját használja fel a mozgásához.

olvass tovább

Jiaogulan, az ötlevelű ginseng

  • 2009. január 30.

Dél-Kínában naponta teaként fogyasztják, melyből egész napra elegendő energiát és erőt merítenek. Este segíti az anyagcserét és a zsírok lebontását. Ázsia azon területein, ahol fogyasztják, a 100 éves kort elérő emberek száma átlagon felüli.

olvass tovább