Kulcsszó keresés /


Magyar bordesign a külföldi sajtóban

  • 2010. március 17.

Talán a legjobb marketing a hazai bornak, ha megjelenésben fel tud zárkózni oda, ahol a kommunikációs eszközöket jobba használó, de nem biztosan jobb minőségű, külföldi borok elhelyezkednek.

olvass tovább

Villantson garázsajtó-matricával

  • 2010. február 25.

A designpumpásoknak különös érzékük van ahhoz, hogy boldog perceket szerezzenek a szerkesztőségünknek. Kapva az alkalmon, mi is feltesszük, muszáj megosztani veletek is az ötletet mely innen ered eredetileg.

olvass tovább

Elhunyt Alexander McQueen

  • 2010. február 11.

A negyvenéves divattervezőt holtan találták londoni lakásában ma délután. A Scotland Yard tájékoztatása szerint nincs szó idegenkezűségről, így szinte biztos, hogy a brit designer önkezével vetett véget az életének.

olvass tovább

Családi géppuskafészek Argentínából

  • 2010. január 26.

A Designpumpa blog szerkesztői ismét találtak egy érdekes házat. Ha van fogalmad a németek által emelt Atlanti-fal bunkereiről, ezeket a képeket látva, azonnal előjöhetnek a történelemóra élményei.

olvass tovább

Betonszék bambusz ülőkével - Christel Hadiwibawa

  • 2010. január 19.

A fenntartható design körében folytatott, Honours névre hallgató kutatási projekt részeként született meg a P1 és P2 székek formaterve. Christel Hadiwibawa, ausztrál designer a Canberra School of Art munkatársaként tervezte meg az ázsiai építészet hagyományait hordozó, betonból, bambuszból és ültetvényről származó faanyagból készült bútorokat. A hazaszállításukhoz azért kell némi energia...

olvass tovább

A szemét nem vész el, csak átalakul - nyílt design workshop

  • 2009. szeptember 28.

Hulladékból ékszerek, használati- és dísztárgyak készítése,  a DNS Group alkotócsoport  vezetésével. Alapanyagként petpalackot és ásványi kőzettörmeléket használnak,  mely úgy formálható akár az agyag, könnyen kezelhető, gyorsan megszárad,  és tetszés szerint színezhető, festhető.

olvass tovább

Porsche Design és az Adidas új őszi/téli kollekciója

  • 2009. szeptember 03.

Élvezd csak ki a nyári hónapokat, mert nem sok van hátra és jön a borús ősz, és a (reméljük) havas tél. Persze a legnagyobb gyártók a legnagyobb titokban már a 2010 ősz/télre készülnek, de azért egyre több az anyag az idei őszi/téli kollekciókról. Így van ez a Porsche Design és az Adidas-nál is.

olvass tovább