Kulcsszó keresés /


Amikor a presztízsből luxus lesz – Mercedes Benz GLC 400e 4Matic Coupé

„Néhányan azt gondolják, hogy a luxus a szegénység ellentéte. De nem. A luxus a vulgaritás ellentéte” – Coco Chanel. A Mercedes-Benz GLC tesztelésekor azon kívül, hogy kiélveztem ennek a páratlanul kifinomult autónak a vezetését, leginkább az járt a fejemben, hogy manapság hol van a határa a luxusnak? Mikortól számít luxusnak egy cikk? Mert az szinte biztos, hogy egyre kevesebb márka mondhatja magáról, hogy luxus, így a Mercedes sem az. De bizonyos termékek, ebben az esetben bizonyos felszereltségi szinttől, már egyértelműen annak mondhatóak.

olvass tovább

Divatdiktátorok valós nevei

  • 2015. június 26.

A név személyiségünk fontos eleme. Így egy jól csengő művésznév ugyanúgy meghatározza egy sztár egyediségét, mint élete munkássága vagy éppen a frizurája. Minél egyedibb, minél könnyebben megjegyezhető, annál jobb. Egy divatdiktátornál persze még az is fontos, hogy stílusos és kifejező legyen. Ám nem mindegyik híresség született olyan hangzatos nevekkel, mint Coco Chanel vagy éppen Coco Rocha – még ők maguk sem! Hát lássuk, valójában kik bújnak meg a leghíresebb művésznevek alatt!

olvass tovább

Coco Chanel náci kém volt?

  • 2011. augusztus 16.

Náci kém volt a II. világháború idején Coco Chanel (1883-1971) ünnepelt francia divattervező egy kedden megjelenő új amerikai életrajzi könyv szerint.

olvass tovább

Gabrielle Bonheur

  • 2009. december 07.

"Az igazi elegancia feltétele az akadálytalan mozgás lehetősége."- mondta Coco Chanel, aki a világ egyik leghíresebb női divat diktátora volt, illetve lett, és minden bizonnyal még marad is, amíg a nők szeretik a divatot.

olvass tovább

Coco Chanel

  • 2009. június 25.

A divattörténet egyik legnagyobb ikonja, akinek élete egy árvaházban kezdődött és magányosan halt meg. A divat királynője volt, és az is marad, amíg munkái köztünk élnek. Gyaníthatóan még jó ideig. A róla szóló filmet végre nálunk is bemutatták.

olvass tovább

Karl Lagerfeld

  • 2009. január 08.

Híres, sikeres, és ami még megemlítendő, ő a Coco Chanel divatbirodalom irányítója, igazgatója,  akinek a mottója elgondolkodtató: "A divat azok utánzása, akik különbözni akarnak azoktól, akik semmiben sem különböznek egymástól." (Karl Lagerfeld).

olvass tovább