Kulcsszó keresés /


Graffitik lepték el a budapesti bevásárlóközpontot: Tripó lenyűgöző alkotásai az arena mallery-ben

  • 2024. május 29.

Nyár végéig street art fellegvárrá válik az Arena Mall: június 2-ig látható Tripsánszki Dávid, azaz Tripó válogatott grafikáit bemutató kiállítás Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában. A kiállítást különleges tárlatvezetés színesíti: Tripó június 1-jén Horváth Boldival együtt tárja fel a képekhez fűződő üzeneteket, élményeket. De ez csak a kezdet, az Arena Mallery pop-up kiállítótérben nyár végéig további izgalmas street art programok várják a rajongókat.

olvass tovább

Graffiti, mint belső dizájn

  • 2016. július 01.

A graffiti általában egyet jelent az illegális falfestészettel, a vonatok és metró aluljárok többnyire ízléstelen irka-firkáival. Egy ukrán művész, Pavel Vetrov azonban gondolt egyet, és új értelmet adott a graffitinek: hotelszobák unalmas falfelületeibe csempész velük merész és modern frissességet.

olvass tovább

Az Energie története

  • 2011. március 31.

1989-ben egy álom valósággá válik és ez a valóság egy vállalatot teremt: gyár, de egyben bűvös kocka is, innen indulnak el a világ minden üzletébe a létező összes kék színben a farmerek. A felpák a „baggy” pólók graffiti mintával, mint a metrókocsik és mint Keith Haring, Jean Michel Basquiot, Ramelzee amerikai kortárs művészete.

olvass tovább

Állítsátok meg a világot! Ki akarok szállni.

  • 2009. szeptember 23.

Budapest - hasonlóan a világ többi "világvárosához" - igazi graffiti fészek. Ezerféle változata van, az egyszerű és általánosan olvashatatlan tag-ektől kezdve, a már-már művészeti alkotásokig, egyesek szerint festményekig. A graffiti ellen egyesek szerint harcolni kell, mások szerint támogatni, mindenesetre életünk része.

olvass tovább