Kulcsszó keresés /


Breier Ádám: „Bemutatni a zsidóságot a Holokauszt nélkül – már egy kicsit egészségtelennek tartom, hogy egy bizonyos traumához nyúlunk mindig vissza”

2024. február 22-től válik elérhetővé a mozikban Breier Ádám első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak. A hivatalos premier a Művész Art Moziban jön létre, ahol a vetítés után Nyáry Luca és Turai Barna fog beszélgetni mindarról, amit láttak vagy épp gondolnak a téma kapcsán. Biztosan szóba jön majd a zsidó önazonosság, vagy épp a nagynevű főszereplők mint Bezerédi Zoltán és Szabó Kimmel Tamás. Mi inkább arról beszélgettünk a rendezővel, hogy milyen hatásai vannak a kubai tanulmányainak, hogy kiváltott-e belőle nagyfokú bizonyítási vágyat az, hogy nem nyert felvételt a budapesti Színművészeti Főiskolára, vagy éppenséggel miért is fontosak a szeretetnyelvek az emberek között.

olvass tovább

Könyv: Fidel Castro önéletrajza

  • 2011. december 12.

"Fidel Castro önéletrajza" vitathatatlanul a legteljesebb, legrészletesebb és leghitelesebb életrajz, amit a kubai vezérről a mai napig írtak. Férfiaknak remek ajándék lehet.

olvass tovább

Kuba sem a régi: Jövőre már autót is vehetnek a kubaiak

  • 2011. július 07.

A kubai kormány a múlt héten új információkat szivárogtatott ki egy most készülő törvénytervezetet illetően, miszerint jövőre lehetőség lenne gépjárművek és ingatlanok adás-vételére. Ehhez hasonló intézkedésre 50 éve nem került sor a latin-amerikai országban.

olvass tovább

A salsa

  • 2011. június 19.

A Salsa gyökerei Kubából származnak, de világraszóló népszerűségnek érdeme a New York-i puertoricoiaké. Ez a népszerűség közvetetten igaz, de egyenes következménye az amerikai gazdasági és szociális imperializmusának (McDonalds, Coca Cola, TV, mozi, stb.), de ez esetben talán jó értelemben.

olvass tovább

Havannában sej

  • 2010. december 03.

Mi is jutna egy ember eszébe erről a titokzatos ország fővárosáról? A szivar, a rum, a salsa, a szenvedély és a nyomor. Ez egy egyedülálló atmoszférával rendelkező város, a látogató úgy érzi, hogy megállt az idő. Kubában járunk!

olvass tovább

Eva Mendes és a Calvin Klein

  • 2009. június 23.

Állandó kedvencünk, a színésznőként kevéssé, modellként viszont agyondolgoztatott kubai származású Eva Mendes ismét a Calvin Klein-nak dolgozott. Ebből pedig két dolog következik: növekvő eladások, és újabb dolga van az Amerikai

olvass tovább