Kulcsszó keresés /


Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

  • 2023. március 21.

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

olvass tovább

Folytatódnak a színházi estek a Villa Szilviában

  • 2022. november 08.

Határtalan jókedv, rengeteg nevetés, finomabbnál finomabb borok, három zseniális előadóművész, egy profi francia borász, egy nyitott és befogadó közönség kellett ahhoz, hogy férfiasan IS tökéletes legyen a Szinházi Estek a Villa Szilviában elnevezésű rendezvénysorozat legutóbbi eseménye, a “A férfi, ha elmúlt 40…, de fejben harminc se…”. A programsorozatnak ezúttal is a gyönyörű, toszkán hangulatú Villa Szilvia, vagy ahogy sokan nevezik ’Buda nappalija’ adott otthont.

olvass tovább

Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

  • 2022. szeptember 08.

Napközben a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártójának hazai kommunikációjáért felel, hajnalonként az etyeki dűlőket járja, éjjelente pedig a kőről kőre újjáépülő etyeki présházban és évszázados pincében készít high tech eszközökkel, haladó szellemben, ökológiai gondolkodással, folyamatosan az újítások lehetőségét keresve, ám a hagyományok tiszteletben tartásával olyan borkülönlegességeket, amelyek ma már a franciaországi Champagne-ban is kaphatóak, de eljutottak az Egyesült Államokba vagy épp Lengyelországba is.

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Márton Napi Borfesztivál

  • 2015. november 01.

Borok, libák, fűszerek alcímmel, egyedi és új programokkal kerül megrendezésre, immáron már ötödször a Márton napi Borfesztivált 2015. november 5-8. között a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával.

olvass tovább

Szekszárdi palack

  • 2015. szeptember 22.

Szeptember közepén válnak elérhetővé az első, szekszárdi palackba töltött borok. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek.

olvass tovább

Ha péntek, akkor Villány

  • 2015. július 03.

Rendezvénysorozat Magyarország egyik legszebb és leghíresebb borvidékén. Ha ki akarsz szakadni a szürke hétköznapokból, a főváros zajából, finom ételekre és kiváló borokra vágysz, megtaláltuk a neked való helyszínt. Még akkor is, ha csak egy napod van a szórakozásra. Ha ezek közül bármelyik igaz rád, egy dolog biztos, itt a helyed. Szóval, Ha péntek, akkor Villány!

olvass tovább

A leginspirálóbb hazai példákat díjazzák a VinCE Awards-on

  • 2015. február 19.

A VinCE Budapest Wine Show a nemzetközi véleményformálók, a hazai szakma és borkedvelők találkozóhelye, ahol idén először rendezik meg a VinCE Awards díjátadót. A csúcsborok helyett ezúttal a szakmaiságot díjazzák; az előremutató példákat és a borvilágot intenzíven formáló eredményeket. A jelöltek listáját 21 szakértő, köztük nemzetközi szaktekintélyek és a Bocuse d’Or Akadémia tagjai állították össze. A tíz kategória győzteseit a VinCE több száz szakmai partnerének szavazatai alapján, a március 6-i díjátadó gálán hirdetik ki.

olvass tovább

Minden élmény egy kikötőben –ízek és illatok, zene és gólöröm

  • 2014. június 13.

A harmadik VinCE Balaton és a 46. Kékszalag Nemzetközi Tókerülő Távverseny idén 2014. július 10. és 13. között várja majd a vitorlássport, a Balaton és a bor rajongóit Balatonfüreden. A rangos Kékszalag megmérettetés a legnagyobb és leghosszabb távon, 160 km-en futó verseny, míg a parti kísérőrendezvény hűsítő borokkal, minőségi gasztrokiállítókkal és ingyenes koncertekkel alapozza meg a jó hangulatot és várja a befutókat.

olvass tovább

Ízek és kávék

  • 2014. május 26.

Édes vagy száraz, testes vörös, könnyű fehér vagy egy különleges rosé? Borok esetében a legtöbben már rutinosan döntünk, de kevesen tudják, hogy kávét is hasonló körültekintéssel választhatsz.

olvass tovább