Kulcsszó keresés /


Egyiptom elveszett kincsei

  • 2021. március 10.

A National Geographic Egyiptom elveszett kincsei című sorozata bejárja az észak-afrikai országot, hogy bemutassa a modern archeológia legújabb eredményeit. Ha érdekelnek a piramisok, Kleopátra, Nefertiti, Tutankhamon titkai, akkor ezt ajánljuk szombat estére!

olvass tovább

7 titok Kleopátráról

  • 2016. július 06.

Kleopátra, a mai napig a történelem legcsábítóbb és -titokzatosabb királynőjeként él a szívünkben. A gyönyörű nő élete, mindig is témát szolgáltatott a kíváncsiskodóknak. Összegyűjtöttünk 7 tényt, melyek betekintést engednek, milyen ember is volt valójában Egyiptom királynője.

olvass tovább

Dobj egy spárgát!

  • 2013. május 27.

A spárga az ókor óta népszerű gyógynövény, illetve sok helyütt rendszeres táplálékforrás. Az egyiptomiak és a görögök számos baj megelőzőjeként tekintettek rá, a rómaiak pedig már rendszeresen fogyasztották.

olvass tovább

Ismét Cannes: Egyiptom a díszvendég

  • 2011. április 29.

Egyiptom lesz a cannes-i filmfesztivál első díszvendége. Az afrikai ország filmművészete különvetítéseken és május 18-án egy egész napos ünnepségsorozattal mutatkozik be a fesztiválon, amelynek zárófilmje egy francia alkotás, Christophe Honoré legújabb rendezése lesz.

olvass tovább

Kalapács alá kerülnek Liz Taylor kincsei

  • 2011. március 31.

Elizabeth Taylort évtizedeken át kísérte leghíresebb szerepe, Kleopátra egyiptomi királynőé, aki még azt is megengedhette magának, hogy szamártejben fürödjön: hírek szerint a közelmúltban elhunyt hollywoodi csillag sem szűkölködött, egymilliárd dolláros vagyont hagyott hátra.

olvass tovább

Demis Roussos a Sportarénában

  • 2009. július 31.

A Görög szülőktől Egyiptomban született világhírű énekes ismét a színpadon! Több évtizeden át tartó sikerrel a háta mögött, ismét visszatér a rajongóihoz – új albummal és egy élő turnéval. Demis című albumának mottója – ”vissza a gyökerekhez, vissza a dalokhoz - , sokat elárul arról, mire számíthatunk a világsztártól.

olvass tovább