Kulcsszó keresés /


Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet

  • 2025. július 25.

Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára folyamatosan kerülnek fel a magyar konyha ihlette fogások – az állandó étlapon pedig egy új desszert is kóstolható, amelyet egy különleges találkozás inspirált: a spanyol sztárséf egy magyar nagymamától tanulta meg a rétesnyújtás mesterségét a város egyik leglátványosabb teraszán.

olvass tovább

Előkelő helyeken az Alelí és a Bibo Budapest a szakma szerint – Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa

  • 2025. július 08.

Újabb elismeréssekkel gazdagodott a Botaniq Collection két ikonikus étterme: a hazai gasztronómia egyik legfontosabb eseményén, a Dining Guide Év Étterme Gálán a Bibo Budapest és az Alelí éttermek is díjat vehettek át. Az eseményen a szakma Az Év Szerethető Étterme és Az Év Sommelier-je díjakkal méltatta a két étterem teljesítményét. A napokban megjelent Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban pedig számos további kategóriában választották a szakértők az országos gasztronómia élvonalába a két éttermet.

olvass tovább

RetrOpatija: Éld át a 20. század aranykorát - Készülj az évszázad bulijára!

  • 2025. június 23.

Június 26. és 28. között Opatija a szórakozás fővárosává válik. Három napon át fantasztikus zene, tánc, kiváló gasztronómiai kínálat és felejthetetlen hangulat repít vissza minket a 20. század aranykorába. A vad húszas évektől az elegáns ötveneseken, a lázadó hatvanasokon és a diszkóban tobzódó hetveneseken át egészen a lendületes nyolcvanas évekig – a RetrOpatija nosztalgikus időutazást és az év buliját kínálja!

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Trattoria Toscana Étterem – Az autentikus olasz élmény Budapest szívében

  • 2025. március 17.

Budapest belvárosában található egy hely, ahol az olasz gasztronómia szerelmesei úgy érezhetik magukat, mintha egy toszkán kisvárosban vacsoráznának. A Trattoria Toscana Étterem nem csupán egy olasz Trattoria hanem egy valódi kulináris utazás, ahol a tradíció, a prémium minőségű alapanyagok és az autentikus olasz ízek találkoznak. Ha egy hamisítatlan mediterrán gasztronómiai élményre vágysz, akkor itt a helyed!

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

10 étel és ital, amit sütőtökből készíthetsz

Az évszak egyik legkedveltebb ajándéka a sütőtök, amely nemcsak a hagyományos sütőben sült változatában hódít, hanem számtalan kreatív recept alapanyaga is lehet. Krémes levesek, édes sütemények, különleges tészták és fűszeres italok – a sütőtök sokoldalúságának csak a képzelet szab határt.

olvass tovább